16. 03. 2017.

Tikvice U Krompiru


Sastojci

  • 1 kom tikvica
  • 1 kom mrkva





  • 4-5 kom krompir
  • 4-5 prepelicja jaja ili 1-2 kokosja
  • mladi sir
  • sir Gouda
  • Vegeta, sol, vlasac
  • Maslinovo ulje


Priprema
1.Upalite pećnicu na 180-200°. Operite povrce.


Ogulite krompir i mrkvu.  U posudu izrendajte 3-4 krumpira i iscijedite mu sok koji pusti. Posolite ga i stavite vegete. Dodajte zlicicu mladog (zrnatog ili za mazanje) sira, jaje i izmjesajte.

2.Malo namazite kalupe i uokvirite iznutra mjesavinom rendanog krompira. U drugu posudu izmjesajte sastojke kojima ce se puniti kalupici.

3.Stavite npr. mladi sir, vlasac i komadice tikvice. Mozete tikvicu sjeci na trake po duzini i zarolati ih, izmedu stavljati komadice mrkve izrezane na tanko. Izrezite sami krompir na tanko pa izmedu dodavajte mrkvu ili mladi sir...kombinacija je po volji. Punjene malo postropite maslinovim uljem i pospite vegetom i vlascem.

4.Stavite peci na donji dio pećice da se i rendani krompir u kalupu pravovremeno ispece. Pece se dobrih 45 min.  Servirajte uz svjezi mladi sir, suhe nareske.. *Kalupice mozete dopuniti komadicima sunke ili speka, a vrh prekriti sirom ili parmezanom

5.Uzivajte :)

IZVOR: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design