SASTOJCI:
Za koru:
- 5 bjelanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mljevenog keksa
Za fil:
- 15 žumanaca
- 250 gr šećera
- + 4 kašike šećera
- 500 ml mlijeka
- 2 pudinga sa okusom slatke pavlake
- 280 gr margarina
- 100 gr bijele čokolade
- ostatak od 300 gr plazma keksa
Dodatno:
- 4 kesice šlag kreme od vanilije
NAČIN PRIPREME:
Odvojite od 300 gr mljevenog plazma keksa 15 kašika za 3 kore,a ostatak ostavite po strani za pripremanje fila. Bjelanca umutite sa šećerom,zatim dodajte mljeveni keks i od svega ispecite kore u zagrijanoj rerni na 200° odp 20 minuta.
FIl pripremite tako što napari skuhate žumanca sa 250 gr šećera,a posebno skuhajte puding u mlijeku sa 4 kašike šećera. Ohladite filove i pomiješajte ih sa izrađenim margarinom,dodajte ostatak keksa i umiješajte narendanu bijelu čokoladu.
Umutite šlag po uputama sa kesice ,a zatim filujte tortu.
Kora – Fil – Šlag
0 komentari:
Objavi komentar