14. 03. 2017.

SAMPITA OD 15 MINUTA! MORATE OVU PROBATI


Neka drugačija šampita! Uživajte!

SASTOJCI
ZA SAUM
6 bjelanjaka



24 kasike secera
malo manje od 1dl vode
prstohvat soli

ZA KORU
6 zumanjaka
6 kasika secera
6 kasika brasna
6 kas mlijeka



6 kas ulja
1 mala kasika praska za pecivo

PRIPREMA
Prvo napraviti koru. Umutiti zumanjke sa secerom u pjenastu masu, dodati, mlijeko, ulje, brasno i pzp. U tepsiju staviti pek papir ili foliju, pomastiti, posuti brasnom i peci oko 15 min na 200 stepeni. Tepsija je 30x20 Kad se ohladi izvaditi iz tepsije, skinuti foliju i stavit na tacnu. Za saum, staviti secer u serpu, dodati vodu i staviti da se kuha to možete učiniti odmah kada napravite koru.  Dok provrije smanjiti na najmanju T Dok se voda kuha umutiti bjelanjke u cvrst snijeg, dodati so i nastaviti mutiti. Dotle je secer sa vodom provrio... Lagano dodavati vreo secer u cvrst snijeg NE ODJEDNOM...na pocetku po 2-3 kasike, kasnije povecavati i tako dok se ne potrosi sva tekucina. Nastaviti mutiti na najvecoj jacini/brzini caa 10 min Provjeriti kasikom kad se uzme i okrene, da ne klizi sa kasike, vec stoji cvrsto. Na ohladjen biskvit staviti sampitu i poravnati, posuti sacokoladom u prahu, a i ne mora.... Staviti u frizider da se ohladi.

Posluživanje
Ja je izrezem odmah,prije nego sto ode na hladjenje. Kolicina jaja se moze povecavati po zelji...Na 1 bjelanjak idu 4 kasike secera..
Rezultat slika za SAMPITA
Srodna slika

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design