11. 03. 2017.

RAFAELO KOLAČ TOLIKO UKUSAN I JEDNOSTAVAN DA ĆETE GA POŽELJETI SVAKI DAN

RAFAELO KOLAČ TOLIKO UKUSAN I JEDNOSTAVAN DA ĆETE GA POŽELJETI SVAKI DAN

Sastojci:
Za koru:
  • 6 belanaca
  • 250 gr šećera
  • 50 gr kokosovog brašna
  • 100 gr brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 dl mleka




Za fil:
  • 6 žumanaca
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 4 kašike brašna
  • 15 kašika šećera
  • 1 l mleka
  • 125 gr maslaca
  • 125 gr margarina
  • 2 dl slatke pavlake
I još:
  • 50 gr kokosovog brašna
  • malo pečenih lešnika
Priprema:
1.
Kora:
Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera).
Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak minuta).
2.
Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog mleka.
3.
Fil:
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka.
8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.



4.
Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa maslacem i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake.
Kad se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).
5.
Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna.
Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.
6.
Napomena:
tepsija u kojoj sam pekla koru ima dimenzije 20 cm x 32 cm.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design