08. 03. 2017.

Parfe kocke


 Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
200 g šećera



100 g margarina
120 g brašna
2 kašike kakaoa

Za fil:
6 žumanaca
150 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
2 kesice želatina u prahu



8 dl slatke pavlake

Za dekoraciju:
2 šlaga

Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom uz neprestano mućenje postepeno dodavati otopljeni margarin.
3. Na kraju dodati mešavinu brašna i kakaoa te polako promešati varjačom.
4. Pleh (28×38 cm) obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC.
Fil:
1. Sjediniti žumanca sa šećerom u prahu i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i podeliti na dva dela.
4. U prvi deo šlaga od slatke pavlake dodati polovinu želatina i otopljenu čokoladu te polako promešati.
5. U drugi deo šlaga od slatke pavlake dodati preostali želatin i fil od žumanaca pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati filom od čokolade i poravnati.
2. Zatim naneti fil od žumanaca i premazati šlagom.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design