07. 03. 2017.

MEKE KAO DUSA, A LAGANE KAO PERCE – PADEJSKE KIFLE! TOLIKO SU DOBRE, DA SAM MORALA PODIJELITI RECEPT S VAMA


Sastojci
Za testo:
1 kvasac
4 dcl mleka



2 dcl vode
3 ravne kasicice soli
1 kasika secera
oko 850 gr brasna

Za premaz:
140 gr masti
3 zumanceta
1 kasika brasna

Za kraj:
1 jaje
semenje po zelji

Priprema
1Aktivirati kvasac sa 2 dcl toplog mleka, secerom i kasicicom brasna. Dodati ostale sastojke i umesiti meko testo i ostaviti da udvostruci volumen. Nadoslo testo podeliti u 4 jufke. Posebno sjediniti mast, zumanca i brasno i dobro izmesati. Svaku jufku razviti na velicinu veceg tanjira i premazati premazom (sve 4 jufke).
2Ostaviti pola sata da se odmaraju pa po dve spajati.



3 Razvlaciti na pobrasnavljenom stolnjaku kao kore za pitu, ravnomerno na sve strane. Testo se rukama razvlaci, a ne oklagijom (jer je i gornja jufka namazana), ne mora biti jaaaako tanko, ali se stvarno super razvlaci..
4Pomocu stolnjaka urolati testo s oba kraja da se skoro sastavi na sredini i preseci nozem po duzini.
5Svaku rolnu iseci poprecno na jednake delove i redjati u pleh (na pek papir). Ostaviti da narastu i premazati umucenim jajetom i posuti semenjem p zelji. Ugrejati rernu na 180 stepeni i peci do rumene boje. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Od ove mere se dobiju dva veca pleha od rerne
Posluživanje
Testo se moze filovati slatkim ili slanim nadevom, ali jaaako su ukusne i ovako prazne
Rezultat slika za PADEJSKE KIFLE
Rezultat slika za PADEJSKE KIFLE

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design