07. 03. 2017.
Ledene bombice!!! (RECEPT)
Pravi ledeni užitak, sa lešnicima i mirisom vanile…:))
Sastojci
500 ml mleka
2 kesice (2x40gr.) pudinga od vanile (ili čokolade)
2 kesice vanilin šećera
8 punih kašika šećera
200 gr maslaca ili margarina
250 gr lešnika (ili maka, rogača, oraha…)
za glazuru
200 gr čokolade i 5 kašika ulja
za dekoraciju
50 gr mlečne čokolade
Priprema
1.U 2 dl mleka razmutiti prašak za puding a preostalih 3 dl staviti u šerpicu sa šećerom i vanilin šećerom pa zakuvati. U vruće mleko umešati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.
2.Maslac sobne temperature iseći na kockice i izmiksirati.
Dodavati kašiku po kašiku hladnog pudinga i mutiti da se lepo sjedini. U to dodati 250 gr lešnika, izmešati varjačom ili spatulom i ostaviti u zamrzivač na najmanje pola sata da se lepo rashladi i pomalo stvrdne kako bi se kuglice lakše formirale.
3.Vlažnim rukama oblikovati bombice, slagati na poslužavnik obložen providnom folijom (tako će se manje lepiti), pa oblikovane kuglice staviti u zamrzivač na 30-ak minuta da se lepo ohlade (na taj način će se i glazura brže hladiti kada se nanese). Za to vreme na pari istopiti čokoladu sa uljem i ostaviti da se malo prohladi.
4.Rashlađene bombice stavljati na viljušku, umakati u istopljenu čokoladu i slagati na poslužavnik obložen folijom da se lepo ocede. Kada se glazura stegne, mogu se dekorisati istopljenom mlečnom čokoladom, koja se naspe u kesicu za zamrzavanje, odseče joj se vrh i kuglice se poprskaju. Kada se glazura stegne, servirati ih u papirne korpice. Prvi put sam bombice pravila sa pudingom od vanile i lešnikom i to mi je lepša varijanta. A ovaj put sam pravila sa pudingom od čokolade, smesu podelila na dva dela, u prvi deo sam stavila rogač a u drugi mleveni mak. Za moj ukus, bile su prilično “jake”, pa bih ovu kombinaciju sledeći put pravila ipak uz dodatak oraha ili keksa, da ublaže jak ukus rogača ili maka. Smesa je pomalo lepljiva, tako da obavezno pokvasite ruke pre oblikovanja kuglica i smesu dobro rashladite.
Posluživanje
Kuglice su veoma ukusne kada se dobro rashlade, tope se u ustima! A mogu se napraviti i ranije pa zamrznuti, i kada se izvade iz zamrzivača već za dvadesetak minuta su spremne za posluživanje
Od ove mere, dobije se oko 50 većih bombica, veličine kao Ferrero Rocher kuglice
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni članci
-
Osvježiti svoj dom i riješiti se negativne energije, možete uz ovaj jednostavan trik sa prirodnim sastojcima. Bolje je nego da koristite...
-
Zove Fata jedno jutro svoju svekrvu telefonom pa joj kaže: – Dobro jutro, gospođo… Cijelo jutro razmišljam i razbijam glavu al’ ne m...
-
Našla je majku i posljednjeg brata. A težak je to posao bio jer te 1992. obećala je samoj sebi da će pronaći i skupiti svih svojih osmer...
-
Naljutla se žena na muža i nabraja mu, e da znaš sad da ćeš odsad za sve da mi plaćaš, štagod da radim, morat ćeš da znaš platiti. ...
-
Tokom dana sam danas tipkao sa djevojkom, i to baš u trenutku dok je brijala svoju macu. Dok smo pisali, rekla mi je kako je ...
-
Lan ivoda su nevjerovatnak ombinacija, te kada bi je redovno konzumirali, a naročito žene, napravili bi nevjerovatan pomak, što se tiče ...
-
Od moje starije sestre svekrva je dno dan, znači, žena je neviđeni debil. Sestra se udala, pa sigurno ima već i 10 dana, i na dan vjenčan...
-
Kada dože zubobolja, onda nas sve boli, kompletna glava, te je osjećaj zaista nepodnošljiv. Peremo zube, uzimamo tablete, ali ništa ne p...
0 komentari:
Objavi komentar