25. 03. 2017.

Kremaste mak kocke


 Sastojci
1 kora
3 belanca
3 kašike kristal šećera
3 kašike brašna



2 kašike ulja
2 kore-ovo je mera za 1 koru
3 belanca
3 kašike kristal šećera
5 kašika nemlevenog maka
2 kašike brašna

krema
1/2 l mleka
1 puding od vanile
6 žumanjka
7 kašika šećera
200 gr margarina
ekstrakt od mentola

dekoracija
1 šlag krem od vanile
1,5 deci mleka

Priprema
1.ispeći jednu belu koru i dve kore sa makom, u tepsiji veličine20×27 na 200 c oko 10 minuta.
2.umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuvati u mleku na laganoj vatri, kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.


3.mak kora-fil-bela kora-fil-mak kora ,tanak sloj fila-šlag
Rezultat slika za Kremaste mak kocke
Rezultat slika za Kremaste mak kocke

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design