12. 03. 2017.

Kremasta lešnik torta


Lešnik je sigurno jedan od sastojaka koji volimo da ,,sretnemo'' u kolačima i tortama.

U svakoj kombinaciji daju jednu posebnu notu i bilo da ih koristite za koru ili fil svog slatkiša nećete pogrešiti.

Danas vam donosimo recept za kremastu tortu sa lešnicima.

Pogledajte i saznajte kako se sprema ova fantastična poslastica.




Trebaće vam više vremena nego za neke brze kolače, ali vredi truda!

Potrebni sastojci:
Za koru:
10 belanaca,
500 g šećera,
1 kašika sirćeta,



150g kakaa,
200 g seckanog lešnika;

Za fil:
10 žumanaca
300 g šećera
50 g gustina
500 ml mleka
250 g margarina
150 g mlečne čokolade
150 g mlevenih lešnika
100 g suvog grožđa
100 ml ruma.

Priprema:
Korak 1: Penasto umutite belanca, postepeno dodajući šećer i mutite dok se šećer ne rastopi. Dodajte malo sirćeta i kakao prah i pažljivo promešajte kašikom.

Korak 2: Kalup pospite seckanim lešnikom i ravnomerno ga rasporedite, pa razlijte smesu i sušite koru u rerni zagrejanoj na 100oC, oko sat vremena. Trebaju vam dve ovakve kore.

Korak 3: Suvo grožđe potopite u rum i ostaviti da odstoji. Gustin razmutite sa malo mleka, a ostatak mleka skuvajte i kad provri dodajte pripremljeni gustin. Kuvajte puding dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.

Korak 4: Žumanca umutite sa šećerom i kuvajte na pari. Dodajte mlečnu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi, a zatim dodajte lešnike i proceđeno suvo grožđe. Ostaviti da se ohladi.

Korak 5: Penasto umutite margarin, dodajte ohlađen puding, fil od žumanaca i promešajte da se sve sjedini. Koru izvadite iz pleha, prevrnite tako da strana sa lašnicima bude gore, pa je premažite, preklopite drugom korom i tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i ostaviti da se ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design