Za testo:
- 200 g brašna,
- 100 g mlevenih lešnika,
- 150 g putera,
- 150 g šećera,
- 75 ml mleka,
- 3 jajeta i
- 2 kašičice praška za pecivo.
Za jabuke:
- 700 g kiselih jabuka,
- 3 lista želatina,
- vanilin puding,
- 80 g šećera,
- 250 ml soka od jabuka i
- 2 kesice vaniline.
Za krem:
- 6 listova želatina,
- 50 ml vina roze,
- 100ml slatke pavlake
Mikserom umutite puter, šećer i jaja, umešajte brašno, prašak za pecivo, lešnike, testo sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 40 minuta. Želatin otopite u hladnoj vodi. Jabuke očistite, oljuštite i isecite na kockice. Puding razmutite u pet kašika jabukovog soka, a ostatak prokuvajte sa šećerom i vanilom. Dodajte seckane jabuke, puding, oceđen želatin i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladite i premažite koru. Za krem prokuvajte vino, sok od jabuka, šećer i rendanu limunovu koru. Dodajte puding koji ste razmutili sa šest kašika hladne vode, umešajte oceđen želatin, prokuvajte i prohladite. Kad počne da se zgušnjava umešajte šlag od slatke pavlake, sipajte preko jabuka i ohladite. Tortu premažite šlagom od slatke pavlake, ukrasite lešnicima i poslužite.
0 komentari:
Objavi komentar