06. 03. 2017.

Krem torta s jabukama


Za testo: 

  • 200 g brašna,
  • 100 g mlevenih lešnika,





  • 150 g putera,
  • 150 g šećera,
  • 75 ml mleka,
  • 3 jajeta i
  • 2 kašičice praška za pecivo.


Za jabuke:

  • 700 g kiselih jabuka,
  • 3 lista želatina,





  • vanilin puding,
  • 80 g šećera,
  • 250 ml soka od jabuka i
  • 2 kesice vaniline.


Za krem: 

  • 6 listova želatina,
  • 50 ml vina roze,
  • 100ml slatke pavlake


Mikserom umutite puter, šećer i jaja, umešajte brašno, prašak za pecivo, lešnike, testo sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 40 minuta. Želatin otopite u hladnoj vodi. Jabuke očistite, oljuštite i isecite na kockice. Puding razmutite u pet kašika jabukovog soka, a ostatak prokuvajte sa šećerom i vanilom. Dodajte seckane jabuke, puding, oceđen želatin i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladite i premažite koru. Za krem prokuvajte vino, sok od jabuka, šećer i rendanu limunovu koru. Dodajte puding koji ste razmutili sa šest kašika hladne vode, umešajte oceđen želatin, prokuvajte i prohladite. Kad počne da se zgušnjava umešajte šlag od slatke pavlake, sipajte preko jabuka i ohladite. Tortu premažite šlagom od slatke pavlake, ukrasite lešnicima i poslužite.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design