24. 03. 2017.

ITALIJANSKA ŠARLOTA OD JABUKA – KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA

ITALIJANSKA ŠARLOTA OD JABUKA – KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA

Kolač je jednostavan za pripremu, i veoma je ukusan.
SASTOJCI:
  • 180 gr pšeničnog brašna
  • 4-5 kom. jabuka
  • 130 gr šećera
  • 50 gr putera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 žumanceta
  • 130 ml mleka
  • prstohvat soli




PRIPREMA:
Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smesa ne posvetli.
Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smesu. Dodajemo mleko i mešamo.
Dodajemo prstohvat soli, prosejano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro mešamo.
Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!
Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za testo.
Oguljene jabuke sečemo na kriške.



Slažemo ih u testo vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.
Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!
Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni).

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design