10. 03. 2017.

FANTASTIČNE KOCKE S VIŠNJAMA

Fotografija Recepti za 5 +.
 Recept sam dobila od prijateljice, a isproban je valjda stoput…..i uvijek iznova očarava!

Sastojci
· 3 jaja
· 3-4 žlice šećera u prahu
· 250 gr mascarponea ili 3 Dukat namaza



· 500 ml vrhnja za šlag
· 2 kremfixa
· tegla višanja ( oko 350 gr ocijeđene mase kompota)
· 200-300 gr petit buerre keksa Milka čokolada od jagoda ili Milka bubble

Priprema
Tri bjelanjka umutiti sa 100 gr šećera, te dodati mascarpone. U drugu zdjelu umutiti vrhnje za šlag sa kremfixima, a u treću istući žumanjke sa 50 gr šećera.Sve skupa izmiješati, a zadnje dodati bjelanjke sa mascarponeom.


Sok od višanja prokuhati sa dvije- tri žlice šećera, malo prohladiti pa u to umakati petit buerre kekse i slagati u tepsiju ili dublji pladanj. Možete dodati dvije žlice višnjevače u sok.
Na kekse slagati kremu, malo višanja, opet keks, kremu i višnje…i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju naribati Milka čokoladu. Ostaviti u frižideru preko noći.

Posluživanje
-Namjerno nisam stavila točnu količinu keksa, jer sve ovisi gdje slažete kolač. Moj pladanj je dimenzija 23*35; ispadnu mi tri reda keksa.
-Ako ipak želite termički obraditi jaja, onda kuhajte na pari žumanca pomiješana sa šećerom u prahu dok smjesa ne pobijeli . Ohladite pa ohlađeno dodajte u smjesu sira i šlaga. Bjelanjke ostavite za puslice ili macarons 🙂
Fotografija Recepti za 5 +.
Fotografija Recepti za 5 +.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design