20. 03. 2017.

ČOKOLADNE KIKIRIKI PUTER KOCKE GOTOVE ZA 20 MINUTA -PREKRASNE SU –


SASTOJCI
Za podlogu
210 g integralnog keksa sa ovsenim pahuljicama



70 g otopljenog putera
120 g kikiriki putera

Za čokoladni sloj
200 g kvalitetne čokolade
60 g kikiriki putera

PRIPREMA
Otopite puter i ostavite sa strane. U secku sameljite keks. Ja sam koristila wellness sa ovsenim pahuljicama.  Dodajte otopljen puter kao i kikiriki puter, i sve dobro izmešajte. Uzmite manji pleh.


Moj je 25×15 cm. (Može i kvadratni 20×20 cm) Obložite ga pek papirom i izručite smesu za podlogu. Kašikom je utisnite i poravnajte. Uzmite dva manja lonca, u jedan sipajte vode a na njega stavite manji lonac i uključite šporet da proključa. Ubacite u taj manji lonac čokoladu izlomljenu na kocke i polovinu kikiriki putera (30 g) i otopite na pari. Mešajte dok se sve ne otopi i lepo sjedini. Preostali kikiriki puter takođe ubacite u drugu manju šerpicu i zagrejte ga da omekša. Premažite podlogu od keksa sa čokoladnim slojem, poravnajte, i odmah potom kašikom sipajte nasumično otopljeni kikiriki puter na par mesta. Uzmite nož i jednostavno prošarajte kako vam se sviđa. Stavite u frižider na minimum 2 sata da se dobro ohladi i stegne. Izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi 15-ak minuta, samo izvadite sve zajedno uz pomoć papira, pa secite na kocke i uživajte!
Rezultat slika za ČOKOLADNE KIKIRIKI PUTER KOCKE
Srodna slika

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design