22. 03. 2017.

BEOGRADSKE PIROŠKE LAGANE USPIJEVAJU SVIMA A UKUS JE FENOMENALAN


Ovaj sam recept dobila od jedne Svabice :-)…bas tako!Razlika stoji u tome sto je udata za Beogradjanina preko 20god,i prica Srpski bolje i od Vuka Karadzica 🙂

Sastojci
1KG belog mekanog brasna
300ml gustog jogurta



50ml ulja od suncokreta ili kukuruza
350ml mlakog mleka
2 cela jaja +1 zumance
40gr sirovog kvasca
2velike kas secera
1 vel kas soli

za nadev
300gr sira
1 belance

Priprema
u mlako mleko otopiti kvasac,u njemu dodati,secer,so,ulje,i razmucena jaja.


prosejati brasno,napraviti udubljenje,pa sipati jogurt,i polako dodavati mleko,i zamestiti testo. pokriti i staviti u frizider na najmanje 1h,a moze i vise. ovo testo moze stajati satima i danima.. procedura je kao kod ”ludog testa” testo ke lepo narasti i u frizideru. kad hocete praviti,samo uzmite ,bes premesivanja i razvijte koru ,a 1 cm,isecite na kvadrate zeljene velicine,premazati malo vodom pomazuci se .
pomesati sir i belance,pa filovati. sastaviti krajeve prstima. piroske orziti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta. vaditi i staviti na kuhunjski papir da se ocede. ove su piroske hrskave spolja,e mekane iznutra.

Posluživanje
Uz jogurt,kiselu pavlaku,uz mleko…uz coca-colu:-) mojadeca tako vole.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design