12. 03. 2017.

BAKLAVA SA PLAZMOM: OVO MORATE PROBATI JER JE STVARNO PREDOBRA !

Fotografija Jednostavni domaći recepti.

Sastojci:
  • 1 pakovanje kora za pite, od 500 gr
  • 300 gr mlevene plazme
  • 3 jaja
  • 5 kasika secera
  • 5 kasika ulja
  • ulje za prskanje kora




Preliv:
  • 1 l vode
  • 800 gr secera
  • 1 limun
Priprema:
1.
Prvo skuvajte preliv, stavite vodu i secer da provri, zatim dodajte limun isecen na kolutove i kuvajte agdu nekih 5 minuta, ne treba da bude gusta. Ohladite.Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, jos malo umutiti i umesati mleveni keks. Smesa ce biti bas, bas gusta.




Prebrojte kore i podelite..za svaki rolat vam treba tri kore (ja sam imala 6 rolata). Prvu koru poprskati uljem, staviti na nju drugu koru, poprskati i nju uljem i staviti trecu koru. Na trecu koru staviti smesu od plazma keksa, uzduzno (tesko se razmazuje, jer je gusta, pa ja prstima uz rub kore namestim). Cvrsto zarolati i redjati u blago nauljen pleh. Postupak ponoviti i sa ostatkom kora. Rolate iseci na zeljene velicine, pre pecenja, premazati blago uljem svaki rolat u plehu i peci u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok lepo ne porumeni. Vrucu baklavu, preliti hladnim prelivom. Dobro ohladiti i uzivati :).

Posluživanje:
Najbolja je kada je doooobro ohladjena, nije preslatka, socna i brzo se napravi :).

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design