25. 03. 2017.

7 trikova za blistavo bijeli osmijeh


Zaboravite na skupe tretmane izbjeljivanja i navlake i iskušajte ove jednostavne i provjerene metode…

Pijte što više vode. Tijekom cijelog dana, a posebice odmah nakon konzumacije pića koja ostavljaju mrlje kao što su crveno vino, kava i zeleni čaj. Voda će koliko toliko pomoći u ispiranju površinskih mrlja u nastajanju.




Odgovarajuća pasta. Koristite kvalitetne paste i zube perite nakon svakog obroka. Osim pasta za izbjeljivanje, na tržištu postoje i paste sa sitnim plavim pigmentima koji stvaraju sloj koji reflektira svjetlost te time stvara dojam bjeljih zubi. Povremeno zube izribajkte i sodom bikarbonom kako biste uklonili neželjene mrlje od hrane i pića.

Ruževi hladnih podtonova. Koristite kada imate priliku izražajne ruževe s plavim podtonovima poput crvenog ili boje vina. Izbjegavajte sve nijanse sa žutim podtonovima poput koraljnih i narančastih nijansi.




Svakog dana pojedite jabuku. Jabuka je voćka koja je izrazito zdrava za desni, ali i koja pomaže u izbjeljivanju zubi. To je zato što jabuka sadrži maličnu kiselinu koja je obavezni sastojak proizvoda za izbjeljivanje. Ovu kiselinu sadrže i jagode pa u sezoni jedite njih.

Pijte na slamku. Kada god imate priliku, koristite slamku za piće. Time ćete smanjiti direktni kontakt pića koje ostavlja mrlje i samih zubi.

Ispirite usta vinskim octom. Svako jutro prije pranja usnu šupljinu čistite vinskim octom. Osim što ubija bakterije, uklanja i mrlje sa zubiju. Jednostavno popijte koji gutljat i mućkajte ga po ustima.

Grickajte celer. Celer je za vaše zube dobar iz dva razloga. Prvi je da celer potiče proizvodnju sline, a slina prirodno otklanja mrlje pa ćete logično tome, imati manje mrlja po zubima. Drugi razlog je taj što sadrži celulozu koja djeluje kao prirodni piling koji čisti zube.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design