Slika će vam sve reci, mi ne mozemo da dodjemo sebi koliko je kolač super ;))
Potrebno je
· 375 g brašna,
· prašak za pecivo,
· 250 g šećera,
· vanilin šećer,
· 5 jaja,
· 250 ml ulja,
· 2 kašike kakao praha,
· 2 lista želatina, limun...
Sastojci za testo:
· 375 g brašna,
· kesica praška za pecivo,
· 250 g šećera,
· kesica vanilin šećera,
· 5 jaja,
· 250 ml ulja,
· 2 kašike kakao praha,
· 2 lista želatina,
· limun,
· 300 ml slatke pavlake,
· konzerva (850 ml) kajsija ili drugog voća po želji,
· 150 g džema od kajsija i
· 30 g seckanih pistaća.
Priprema:
1. Prosejano brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte šećer, vanilu, ulje, 125 ml vode, jedno po jedno jaje i mikserom umutite glatko testo. Masu podelite na dva dela, pa u jedan umešajte kakao.
2. U centar nauljenog okruglog pleha naizmenično stavljajte po tri kašike svetlog i braon testa, postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Kolač ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.
3. Za pripremu krema listove želatina potopite u hladnu vodu, limun operite, izrendajte koru i iscedite sok. Oceđene listove želatina zagrejte na umerenoj temperaturi, dodajte dve kašike soka i rendanu limunovu koru, promešajte i sjedinite sa umućenim šlagom od slatke pavlake.
4. Kolač isecite horizontalno, na donju koru nanesite četvrtinu krema, rasporedite kajsije, namažite ostatak krema, poklopite drugom korom i stavite u frižider da se hladi četiri sata. Zagrejte džem od kajsija, procedite kroz cediljku, prelijte tortu, ukrasite seckanim pistaćima i servirajte.
0 komentari:
Objavi komentar