12. 04. 2017.

Zebra kolač, zasluzuje ćistu 10-tku


Slika će vam sve reci, mi ne mozemo da dodjemo sebi koliko je kolač super ;))

Potrebno je
·         375 g brašna,
·         prašak za pecivo,
·          250 g šećera,


·         vanilin šećer,
·          5 jaja,
·         250 ml ulja,
·         2 kašike kakao praha,
·         2 lista želatina, limun...

Sastojci za testo:
·         375 g brašna,
·         kesica praška za pecivo,
·         250 g šećera,
·          kesica vanilin šećera,
·         5 jaja,
·         250 ml ulja,
·          2 kašike kakao praha,
·         2 lista želatina,
·          limun,
·         300 ml slatke pavlake,
·         konzerva (850 ml) kajsija ili drugog voća po želji,
·         150 g džema od kajsija i
·         30 g seckanih pistaća.


Priprema: 
1. Prosejano brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte šećer, vanilu, ulje, 125 ml vode, jedno po jedno jaje i mikserom umutite glatko testo. Masu podelite na dva dela, pa u jedan umešajte kakao.


2. U centar nauljenog okruglog pleha naizmenično stavljajte po tri kašike svetlog i braon testa, postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Kolač ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.
3. Za pripremu krema listove želatina potopite u hladnu vodu, limun operite, izrendajte koru i iscedite sok. Oceđene listove želatina zagrejte na umerenoj temperaturi, dodajte dve kašike soka i rendanu limunovu koru, promešajte i sjedinite sa umućenim šlagom od slatke pavlake.
4. Kolač isecite horizontalno, na donju koru nanesite četvrtinu krema, rasporedite kajsije, namažite ostatak krema, poklopite drugom korom i stavite u frižider da se hladi četiri sata. Zagrejte džem od kajsija, procedite kroz cediljku, prelijte tortu, ukrasite seckanim pistaćima i servirajte.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design