07. 04. 2017.

Za posebne prilike isprobajte ovu tortu


Sastojci
3 jaja
150 g šećera
200 g Brašno bijelo, glatko (tip 550) Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
prstohvat soli
1 Limun šećer Dolcela


100 ml mlijeka
125 g maslaca
½ žličice Cimeta mljevenog Podravka
100 g suhih brusnica
50 g suhih marelica
50 g kandiranog ananasa
100 g kandirane papaje
50 g grožđica
60 g grubo nasjeckanih badema
3 žlice Džema marelica Podravka
1 Bijeli Fondant Dolcela

Priprema
1.Jaja, šećer i limun šećer pjenasto izmiješajte, dodajte omekšali maslac i mlijeko. Zatim lagano umiješajte brašno pomiješano sa soli, praškom za pecivo i cimetom. Na kraju umiješajte kandirano voće i bademe.


2.Smjesu izlijte u kalup (Ø 24 cm) obložen papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Pečeni biskvit ohladite, premažite džemom kako bi bio spreman za oblaganje s fondant masom.
3.Sadržaj vrećice bijelog fondanta uspite u posudu i pomiješajte s 40 ml (4 velike žlice) vruće vode.
4.Miješajte dok ne dobijete kompaktnu fondant masu koja se ne lijepi za ruke i posudu. Oblikovani fondant premjestite na radnu površinu koju ste prethodno posipali šećerom u prahu.
5.Ukoliko želite, dodajte prehrambenu boju kako biste dobili fondant u boji i nastavite ga mijesiti kao tijesto dok ne postane elastičan i ne lijepi se.
6.Dolcela Fondant razvaljajte valjkom za tijesto na oko 3 mm, na površinu dovoljno veliku da pokrije cijelu tortu. Pomoću valjka prenesite fondant i položite ga na tortu tako da prekrije gornji dio i bočne strane torte.
7.Zagladite prvo gornju plohu torte rukom ili gladilicom za fondant. Potom krenite zaglađivati bočne stranice odozgo prema dolje, stalno povlačeći fondant prema dolje da izravnate nabore.
8.Kada ste zagladili cijelu površinu torte, odrežite višak fondanta oštrim nožem i zagladite rubove. Kalupom izrežite srca, premažite mokrim kistom i po želji zalijepite na tortu.

Savjet
Ostatak fondanta iskoristite za maštovite dekoracije torte, a možete ih i obojati prehrambenim bojama.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design