02. 04. 2017.

SIPAŠ,ISPEČEŠ,ISTRESEŠ I TO JE TAJ – “SLANI KUGLOF”

1
Odlicna i brza stvar super ideja za doručak!

Potrebno nam je:
– kalup za kuglof

Pa tek onda:
4 jajeta
1 čaša jogurta od 2 dcl (istu sačuvamo kao meru za ostalo)


1 čaša ulja
2 ½ čaše brašna
1 prašak za pecivo
150 gr pizza šunke
150 gr feta sira
5 kiselih krastavčića
½ kašikice soli
malo bibera
1 kašikica origana

Za posipanje:
100 gr trapista

Priprema:
Umutimo žicom jaja, pa dodamo jogurt i ulje (ja ulje zaboravila, pa dodala na samom kraju…što je zahtevalo malo energičnije mućenje 🙂 ). Kada smo to dobro umutili, dodamo dalje začine (so, biber, origano). Nakon toga, dodamo brašno u koje smo umešali prašak za pecivo. Na kraju, dodamo izgnječeni sir, na kockice iseckanu šunku i krastavčiće.

Kada smo dobili izjednačenu masu, spremna je za kalup. Lernu ugrejemo na 200°C (po meni je trebalo duže peći nego po originalnom receptu koji kaže 25 + 10 min ali…doduše, na 220°C). Kašikom sipamo masu u silikonski kalup, ništa podmazivanje, brašnavljenje (???koja reč???), samo čist kalup i masa u kalupu 🙂 . Kada smo sve sipali, rukama uhvatimo kalup za ivice i drmnemo ga 3 – 4 puta o podlogu, da bi se sve lepo sleglo i namestilo. Pošto mi je malo nesigurno delovalo staviti ga na rešetke, ja sam stavila kalup u tepsiju pa tako na pečenje. Dakle, pekla sam ga 45 minuta na 200°C. Za to vreme, pripremila sam drugu tepsiju, prekrila je papirom za pečenje i nakon 45 minuta izvadila kuglof iz lerne. Samo sam malo rukama od dole pritisnula kalup, okrenula ga i istresla u pripremljenu tepsiju (pranje kalupa = ispiranje vodom…i…gotovo!). Od gore sam narendala trapist i vratila nazad u lernu još 10 minuta. Nakon pečenja, moj skroman savet bi bio prohladiti kuglof i tada ga služiti uz kiselo mleko, pošto je to zaista odlična kombinacija uz ovaj slani čaroban ukus. Prijatno i uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design