17. 04. 2017.

ZAPOČITE VAŠ DAN PUNI SVJEŽINE - MENTOL ŠTRUDLA




Dobro ste čuli, u pitanj je mentol štrudla. Odličan način da svoj dan započnete puni svježine i raspoloženja. Ova štrdulica, idelana je uz mlijeko, kaficu ili čaj. Što je također najbitnije, nije komlikovana za napraviti, a vaš trud će se višestruko isplatiti, jer ćete uživati u ovoj nevjerovantoj mentol strudlici. Nadamo se da vam se receptić svidio, te da ćete veća ove sedmice napraviti ovu super poslasticu :D.




Sastojci za koru:

2,5 dcl mlijeka

3 kašike šećera

1 kašika suhog kvasca


1 dcl ulja

1 jaje

500 gr brašna


Za fil:

500 gr rahattluka sa ukusom mentola


1 dcl vode


Za premazivanje:

1 kašičica brašna

1 kašičica ulja

4 kašičice vode



Ostalo:

šećer u prahu

1 vanila šećer


Način pripreme

U toplo mlijeko staviti šećer i suhi kvasac 5 minuta. Dodati jaje, ulje i brašno. Zamijesiti tijesto, izraditi i ostaviti da nadolazi. Rahatluk isejckati na sitne kocke, dodati 1 dcl vode i na tihoj vatri uz miješanje istopiti.



Nadošlo testo izraditi razvaljati u ploču veličine 40×30 cm, premazati mlakim istopljenim rahattlukom i uviti u rolat. Staviti u kalup prethodno obložen papirom. Umutiti 1 kašičicu brašna, 1 kašičicu ulja i 4 kašičice vode.



Ovim premazati štrudlu, ostaviti da stane 20 minuta. Rernu uključiti na 180 stepeni, kad se zagrije na 150 staviti štrudlu, koju smo prethodno izbockali čačkalicom na par mjesta. Peći na 180 stepeni 20-25 minuta. Pečenu štrudlu posuti šećerom u prahu.




Prijatno vam bilo, nadamo se da ćete uživati, baš kao i mi :D



receptizapet.blogspot.ba / daninakuhinja.blogspot.com


0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design