05. 04. 2017.

Kolač sa Milka čokoladom

kolac sa milka cokoladom
 Kore:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika hladne vode


4 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1 kašičica praška za pecivo

Vanila krem:
3 žumanca
250 ml mleka
80 gr kristal šećera
1 vanilin šećer
1 kašika gustina, puna
100 gr maslaca

Milka krem:
3 jaja
80 gr kristal šećera
100 gr Milka čokolade ( tamne ili mlečne )
100 gr maslaca

Odgore:
šlag ili slatka pavlaka

Priprema:
Ulupati penasto belanca pa postepeno dodavati vodu uz mućenje. Dodati šećer pa mutiti dok se ne dobije jaka pena i šećer se istopi.

Kada se šećer istopi dodati žumanca. Umutiti pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom. Dok to radite rerna se zagreva na 180 stepeni. Istresti masu u obložen pleh dimenzija 20 x 35 ili 30 x 30…i sličnih… Peći oko 25 minuta. Ohladjen biskvit preseći vodoravno da se dobiju dve tanke korice. Pomešati za vanila krem mleko, brašno, šećer, žumanca i vanilin šećer i gustin. Umutiti pa staviti na srednju vratu uz mešanje da se skuva. Skuvan fil skloniti sa vatre pa ohladiti. Ulupati penasto maslac pa mu dodati ohladjen krem i umutiti. Kremovi su nešto mekši, ali neka vas to ne brine, pri razmazivanju nemojte ići skroz do ivice jer će sami lepo da legnu na korice i one će upiti višak tečnosti, a pri tome fino omekaniti. Za Milka krem pomešati jaja, šećer i izlomlenu čokoladu, pa staviti na paru. Mešati dok se sve ne otopi i sjedini. Zatim ostaviti na pari do 10 minuta da se kuva uz mešanje pa skloniti i ohladiti. Ulupati penasto maslac pa dodati mu ohladjen krem i sve umutiti. Na prvu koru naneti beli krem, poklopiti drugom korom pa naneti Milka krem i sve na kraju prekriti šlagom ili slatkom pavlakom. Ohladiti pa poslužiti.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design