01. 04. 2017.

Čokoladna krema za torte i kolače


Priprema se jednostavno i ne zahtjeva puno vremena. Recept sam dobila prije nekih 10 godina od drage prijateljice Anice iz Vrbovca čije je kolače i torte mnogima gotovo nemoguće nadmašiti. Teško je u par rečenica opisati koliko mi je tada značilo njeno prijateljstvo i podrška. Život nas je odveo svaku na svoju stranu, jako se rijetko vidimo i čujemo, ali neka zna da mislim na nju svaki puta kada radim ovu finu kremu :)

3 dl mlijeka
2 žlice gustina ili brašna (glatkog)
6 žlica šećera



3 jaja
10 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg maslaca

U posudi za kuhanje pjenjačom pomiješati hladno mlijeko sa šećerom i gustinom ili brašnom. Dobro izmiješati da nestanu sve grudice. Dodati jaja, promiješati, pa dodati natrganu čokoladu za kuhanje.
Staviti na vatru i miješati pjenjačom dok se svi sastojci ne otope i povežu.


Kada se počnu pojavljivati mjehurići, kuhati miješajući dok se ne zgusne, nekih 3-4 minute. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi do mlakog. Umutiti maslac pjenasto (mikserom) i umiješati ga opet mikserom u mlaku kremu. Kremu premazati preko torte ili kolača i ohladiti u hladnjaku. Torta na slici je rađena sa ovom kremom, a trebala mi je dupla količina da bih imala za dva sloja i još za omazivanje torte kao što se vidi na slici. U gornji sloj sam umiješala pržene mljevene lješnjake. Ovu kremu koristim uvijek kada radim kocke sa bananama, mačje oči, čokoladne torte... Ovo je najčitaniji tekst na mom blogu (6000 prikaza u 6 mjeseci), što govori da su mnogi u potrazi za dobrom čokoladnom kremom. Ako Vam nije teško, ostavite komentar kako ste zadovoljni sa ovim receptom da ohrabrite i druge da isprobaju ovu kremu. Hvala Vam unaprijed! Vaša Nada.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design