11. 04. 2017.

Brzo i lako: 3 recepta za domaći sladoled


Sastojci:
2 dcl grčkog ili običnog jogurta ( grčki jogurt osigurava veću kremoznost)
2 dcl slatke pavlake


5 supenih kašika kakaa
70g šećera
100g kremastog maslaca od kikirikija

Priprema: 
Sve sastojke stavite u blender i umutite. Možete se poslužiti i mikserom. Sipajte u činiju pogodnu za zamrzavanje i mućenje jer ćete sladoled morati da hladite 4 sata, a nakon svakih sat vremena izvaditi i malo mutiti.

Sladoled od breskve
Sastojci:
6 velikih zrelih breskvi
80 g šećera
2 dcl slatke pavlake
1 supena kašika soka od limuna


prstohvat soli

Priprema:
Ogulite i isecite breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih u blender s ostalim sastojcima i dobro izmešajte. Ako nemate bledner, poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati 3 dana.

Sladoled od banane i badema
Sastojci:
3 zrele banane
3 kašike iseckanih badema
2 dcl slatke pavlake ili jogurta

Priprema: 
Banane oljuštite, isecite i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača nakon sat vremena (ili više, prstima proverite da li su smrznute) i ubacite u blender zajedno s pavlakom ili jogurtom. Nakon toga dodajte bademe i kašikom ih lagano umešajte u smesu.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design