05. 04. 2017.
Bloddy berry torta
Jednostavno prelepa a biskvit je tako mekan da ne treba da se ničim natapa, sam po sebi je sočan. Pažljivo sa njim baš je mekan i može da vas pečenje zavara, bocnite čačkalicom, pa ako izadje suva gotova je.
Kore:
300 gr šećera
300 gr brašna
100 gr kakaoa
1 prašak za pecivo ( 10 gr )
2 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
250 ml mleka
2 cela jaja
1 kašika ekstrakta vanile
125 ml ulja
250 ml ključale vode
Crveni fil:
600 gr bilo kojeg crvenog voća ( mix, višnje, maline, ribizle, treba da je kiselkasto )
150 gr šećera
50 gr margarina
80 gr gustina
100 ml vode
Beli fil :
1 l mleka
3 pudinga od vanile ili sa ukusom slatke pavlake
5 kašika šećera
125 gr margarina
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni. Pomešati sve suve sastoje u jednu činiju ( brašno, šećer, kakao, prašak, soda i so ) Staviti vodu da provri.
U drugu posudu staviti jaja, mleko, ulje, ekstrakt vanile i izmiksirati. Kada voda provri dodati malo suve smese u smesu sa mlekom, pa malo vode, pa opet malo suve smese pa vode, sve dok se sve ne utroši. Pleh obložiti papirom za pečenje pa istresti celu smesu i staviti da se peče oko 40 minuta. Malo iskusnije domaćice neka peku na ovaj način i onda ohladjen biskvit preseku vodoravno na tri dela i odsehu vrh koji će sigurno narasti, a nije nam potreban. Oni malo neiskusniji neka peku 3 puta, odseku takodje vrh na svakoj i peku kraće, 15 minuta – 20. Dok se biskvit peče skuvati puding. Oba na isti način. Pomešati puding i šećer, uliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Zakuvati i mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre da se hladi. Penasto umutiti margarin. Margarin mora biti sobne temperature da bi se lepo umutio. Ulupati slatku pavlaku pa dodati u fil i umutiti. Žele pravito tako što zamrznutom voću dodamo šećer i čekamo da se otopi, to je najbolje uraditi pre pravljenja kore, ali ako je voće odledjeno onda nema potrebe. Izblendirati ga ili ako je sitno ostaviti tako. Staviti na vatru da provri, a gustin pomešati sa vodom i kada provri zakuvati pa skloniti sa vatre kada se zgusne. Ostaviti da se hladi, da se zgušnjava. Kada je fil mlak, a još uvek može da se maže naneti na prvu koru, pa preko beli fil, poklopiti drugom korom na koju nanesemo ostatak crvenog fila, i opet beli. Uklopiko vam je redji nešto žele kada stavite na prvu koru stavite u frižider da se stegne pa onda nanesite beli fil. Sve preklopiti trećom korom, premazati ostatkom svetlog fila i dekorisati po želji. Ostaviti tortu da se ohladi u frižider pa služiti.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni članci
-
Osvježiti svoj dom i riješiti se negativne energije, možete uz ovaj jednostavan trik sa prirodnim sastojcima. Bolje je nego da koristite...
-
Zove Fata jedno jutro svoju svekrvu telefonom pa joj kaže: – Dobro jutro, gospođo… Cijelo jutro razmišljam i razbijam glavu al’ ne m...
-
Našla je majku i posljednjeg brata. A težak je to posao bio jer te 1992. obećala je samoj sebi da će pronaći i skupiti svih svojih osmer...
-
Naljutla se žena na muža i nabraja mu, e da znaš sad da ćeš odsad za sve da mi plaćaš, štagod da radim, morat ćeš da znaš platiti. ...
-
Tokom dana sam danas tipkao sa djevojkom, i to baš u trenutku dok je brijala svoju macu. Dok smo pisali, rekla mi je kako je ...
-
Lan ivoda su nevjerovatnak ombinacija, te kada bi je redovno konzumirali, a naročito žene, napravili bi nevjerovatan pomak, što se tiče ...
-
Od moje starije sestre svekrva je dno dan, znači, žena je neviđeni debil. Sestra se udala, pa sigurno ima već i 10 dana, i na dan vjenčan...
-
Kada dože zubobolja, onda nas sve boli, kompletna glava, te je osjećaj zaista nepodnošljiv. Peremo zube, uzimamo tablete, ali ništa ne p...
0 komentari:
Objavi komentar