Sastojci
- 8 komada pilećeg fileta
Za marinadu:
- malo vise od pola fildzana maslinovog ili suncokretovog ulja
- 1 srednji luk
- 2 čena bijelog luka
- 1 kasicica suhog timijana
- pola kasicice Ljute mljevene crvene paprika
- 3 kasike soja sosa
Za filovanje:
- patlidzan
- zelena paprika
- crvena paprika
- mrkva
- kackavalj
Priprema
1. U dubokoj posudi sastaviti izrendani luk i izgniječeni bijeli luk,a zatim i sve ostale sastojke za marinadu. Dodati pileće filete i dobro natrljati smjesom. Pokriti folijom i ostaviti u frizider da odstoji najmanje 2 sata (možete spremiti i dan ranije. Što je duže meso u marinadi to će biti ukusnije).
2. Povrće oprati i isjeći na tanke štapice. Tako i kačkavalj. Pileće filete povaditi na jedan tanjir. Ostatak sosa istresti u posudu u kojoj će se piletina peći. Na sredinu svakog pilećeg fileta staviti od svakog povrća po 2-3 štapića,i 2-3 štapića kackavalja. Zarolati i slagati u posudu sa sosom. Kada završite rolanje dodajte pola fildzana vode i pecite na 250 stepeni tek toliko da odozgo blago porumeni. Nemojte prepeći jer što duže pečete to će piletina biti vise suha. Posluživanje Ove sarme poslužite uz neku vrstu pilava ili pečenog krompira.
0 komentari:
Objavi komentar