28. 01. 2015.

Rolovano bijelo meso

Naš nedeljni ručak. Moji ukućani su uvek oduševljeni sa ovakvim jelima, a verujem da će biti i oni pre koje ovo rolovano belo meso iznesete.
rolovano belo meso
Sastojci:
  • 700 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
  • nekoliko svežih šampinjona ( stavite po želji ali nemojte preterati )
  • 200 gr sira trapista ili bilo kojeg tvrdog sira
  • 1 kašika suvog začina
  • aluminijumska folija
  • 1 kašika ulja
Priprema:
Pileće belo meso iseći u šnicle, pa ih blago izlupati i na sto staviti aluminijumsku foliju pa ih poslagati u pravougaonik, lepo jednu pored druge.
Pravougaonik je otprilike dimenzija 30 x 25 cm, treba da bude dovoljno širok i dugačak da bi se lepo uvio.
Na uklopljeno belo meso poslažite sir i preko iseckane šampinjone, nemoje da ih sitnite baš previše, neka budu deblji listići.
Uvijte u rolat pa uvijte u foliju koja je ispod.
Dobro stegnite i zatvorite krajeve.
Premažite pleh sa kašikom ulja pa stavite rolat da se peče na 200 stepeni 90 minuta, pa skonite foliju i zapecite još 10 – 15 minuta.
Izvadite iz rerne, pa posle 10 minuta secite i servirajte.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design