20. 01. 2015.

Švedska slana torta



Način pripreme
Isjckati kuhana jaja i pureća prsa.

Umutiti slatku pavlaku/vrhnje kremaste gustine (tako da se može mazati).

U umućenu smjesu dodati, majonez, so, pavlaku, mirođiju, predhodno isjeckana pureća prsa i kuhana jaja.

Sve to izmiješati da se smjesa sjedini.

Poredati tost po želji, ja sam imala 4×2. (Tost hljeb mora biti svjiež).

Premazati kore. Prije nego što redate nove kore možete staviti salame, rakova ili isjeckane piletine  (neka bude isjeckana na male komadiće) ili šta želite.

Na kraju cijelu tortu premazati istim filom. Dekoracija po želji.

Prijedlog za dekoraciju imate na slici. Dekoracija može da bude od purećih prsa, zelene salate, grozda malih paradajzića i krastavaca.

Svedska slana torta
16 kriški tosta
350mlpavlake
400mlmajoneza
300mlslatke pavlake/vrhnje
dvijekafene kašike soli
četirivelike kašike mirođije
200gpurećih prsa
trikuhana jaja

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design