27. 01. 2015.

Palačinke


Sastojci:
  • 1 jaje
  • 225ml mleka
  • 225ml vode
  • prstohvat soli
  • oko 300gr brašna
  • 50ml ulja
Priprema:
Ulupati žicom za mućenje jaje sa solju, pa dodti ulje i sjediniti.
Dodati mleko i pola vode, promešati, pa dodati brašno.
Dobro umutiti, da nema grudvica, pa naliti ostatak vode i sjediniti.
Smesa treba da je približna gustini jogurta, malo redje.
Tiganj zagrejati, pa ga namazati uljem i kutlačom uzeti smesu i sipati u tiganj.
Naginjati tiganj brzo na sve strane, u krug, da se smesa ravnomerno i tanko razlije.
Peći sa jedne strane par minuta, pa okrenuti  drugu stranu i peći još par minuta.
Tako ispeći sve palačinke, pa ih premazivati po želji eurokremom, kombinacijom sa keksom, mlevenim lešnicima, orasima, kikirikijem, raznim pekmezima i dzemovima, medom ili svežim voćem. Takodje i kao slane sa sirom, šunkom, šampinjonima, mlevenim mesom.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design