Uz pire od pasulja možete da poslužize bilo koju vrstu mesa, ne moraju to biti šnicle pečene na ovakav način, mogu biti pohovane, piletina, teletina, čak i gulaš. Pire od pasulja ima ukus kao i gust pasulj,, probajte.
Sastojci za pire od pasulja:
- 500 gr krupnog belog pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika suvog začina
- 100 ml ulja
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice soli
Šnicle:
- 5 komada šnicli težine ukupno 600 gr
- 1 kašika suvog začina
- 100 ml ulja
- 300 ml vode
Paprika:
- 6 – 7 crvenih pečenih paprika
- 2 čena belig luka
- 1 kašičica soli
- 50 ml jabukovog sirćeta
- 50 ml ulja
- 50 ml vode
Priprema:
Pire od pasulja:
U lonac staviti pasulj i naliti vodom pa ostaviti preko noći u vodi da nabubri.
Ujutro procediti, naliti vodu i staviti da provri.
Neka vri 5 minuta pa baciti tu vodu i opet naliti čiste vode i staviti da se kuva.
Iseckati crni luk, ne morate jako sitniti jer će se kasnije i on samleti pa dodati vodi i pasulju da se kuva.
Kada se pasulj skuvao i u njemu ima još vode ocedite je i onda pasulj i luk sameljite na mašini za meso, ili izblendirajte.
Ostavite prvo malo da se prohladi.
Na ulju propržiti sitno seckan beli luk , pa dodati papriku i promešati.
Ostaviti da se prži sve zajedno nekoliko minuta pa skloniti sa vatre i sa pola mase zaliti samleven pasulj i luk pa promešati.
Zatim probati, ako vam je dovoljno začinjeno i slano nemojte više ništa dodavati, a ako nije dodajte ostatak ulja i paprike i još pola kašičice soli pa opet sve dobro promešajte.
Pire od pasulja je spreman.
Šnicle:
Dok to radite šnicle stavite u dublji tiganj sa poklopcem, dodajte zalin, ulje i vodu, pa poklopite i ostavite na lakšoj vatri da se krčka.
U toku krčkanja povrmeno okrenite šnicle.
Kada je voda isparila otklopite i zapecite po malo šnicle sa obe strane.
I meso je spremno.
Paprika:
Pečenu papriku ogulite, pa dodajte sve navedene sastojke i promešajte.
Ako koristite zaledjenu papriku onda vam voda neće biti potrebna jer i kad se odlede one sadrže vodu.
Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar