20. 01. 2015.

Puslice


Način pripreme

3 bjelanca i šećer staviti u posudu sa oblim dnom.

Zatim, posudu sa bjelancima i šećerom staviti na šerpu sa vodom koja kuha, pa žicom za mučenje na pari bjelanca mijesiti cca. 3-4 min. da šećer otopi.

Umućena bjelanca preručiti u drugu posudu i miksati cca. 10 min.

Zatim dodati preostala 2 bjelanca i ponovo miksati cca. 10-15min.

Željene boje umijesiti sa bjelancima posebno u zdijelicama, pa punit u plastične vrećice sa odgovarajućim zvijezdanim nastavkom.

Tepsiju ili pleh dno prektiti backpapirom i istiskivati puslice na željenu veličinu!

Puslice peći tj. sušiti na 100°C cca. 60min.

Puslice
pet
bjelanaka
210g
šećera
-
boje za kolače

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design