28. 01. 2015.

Kupus kifle


kupus-kifle
Sastojci:
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 50 gr putera ili margarina u testo
  • 20 gr kvasca
  • 100 gr margarina ili putera
  • 600 gr brašna
  • 250 gr sitnog sira
  • kašika šećera
  • kašika soli
  • žumance
Priprema:
Pomešati toplo mleko i toplu vodu pa izmrviti kvasac i dodati šećer, sve promešati.
Dodati omekšali margarin i so, pa dodavanjem brašna umesiti mekano i glatko testo.
Testo ostaviti da kisne 30 minuta na toplom mestu.
Nakislo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.
Svaki deo razvući u pravougaonik.
Omekšali margarin umutiti sa sirom, ako je potrebno malo dosoliti.
Premazati oba pravougaonika sa pola smese i uviti u rolat.
Rolat seći ukoso u trouglove, rez u levo, pa sledeći u desno.
Slagati u pleh, premazati umućenim žumancetom i po želji posuti susam.
Peći na  220 stepeni dok ne porumene.
Prijatno.
kupus kifle

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design