Kinder pingui je pravi kolač za decu, prosto ga obožavaju a veoma lako se pravi.
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
Za krem:
- 500ml slatke pavlake
- 3 kašike meda
- 3 kašike mleka
- 1/2 kašičice ekstrata od vanile
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 6 kašika ulja
- 3 kašike mleka
Priprema:
Žumance i šećer penasto izmiksajte pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo i kakaom.
Belance izmiksajte u čvrst sneg pa i njega dodajte u smesu od kakaa.
Belance izmiksajte u čvrst sneg pa i njega dodajte u smesu od kakaa.
Manji četvrtasti pleh obložite papirom za pečenje pa u njega istresite smesu.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 20-ak minuta.
Ulupajte saltku pavlaku pa joj uz miskisranje sipajte mleko pa med, pa ekstrat vanile.
Po 100 g čokolade odvojeno otopite uz dodatak 3 kašike ulja i 3 kašike mleka. Prvo otopite čokoladu koja ide u sredinu kolača i ostavite je da se malo prohladi.
Čokoladu kojom će te na kraju premazati celi kolač otopite pre samog prelivanja kolača.
Pečeni biskvit presecite na dve polovine. Donju polovinu premažite polovinom krema, poravnajte pa premažite sa otopljenom čokoladom koju ste otapali sa uljem i mlekom.
Ostavite u frižideru da se glazura dobro ohladi. Kad se glazura dovoljno ohladi na nju namažite drugu polovinu krema. Prekrijte sve drugim biskvitom.
Namažite gornji biskvit čokoladnom glazurom od 3 kašike ulja i 100gr čokolade. Kolač poslužite dobro ohlađen.
Po 100 g čokolade odvojeno otopite uz dodatak 3 kašike ulja i 3 kašike mleka. Prvo otopite čokoladu koja ide u sredinu kolača i ostavite je da se malo prohladi.
Čokoladu kojom će te na kraju premazati celi kolač otopite pre samog prelivanja kolača.
Pečeni biskvit presecite na dve polovine. Donju polovinu premažite polovinom krema, poravnajte pa premažite sa otopljenom čokoladom koju ste otapali sa uljem i mlekom.
Ostavite u frižideru da se glazura dobro ohladi. Kad se glazura dovoljno ohladi na nju namažite drugu polovinu krema. Prekrijte sve drugim biskvitom.
Namažite gornji biskvit čokoladnom glazurom od 3 kašike ulja i 100gr čokolade. Kolač poslužite dobro ohlađen.
0 komentari:
Objavi komentar