20. 01. 2015.

Pilece rolice


Priprema


Najprije napravi sir sa zacinima tako sto ces cesnjak usitniti , a zacine najeckati , dodaj soli i papra i sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu . Ostavi sa strane do upotrebe .

Papriku prepeci , oguli , ocisti od sjemenka i nasjeckaj . Pilece prsi prerezi vodoravno i malo protuci baticem za meso . Posoli i popapri . Luk nasjeckaj . Meso premazi pripremljenim sirom , polozi 5-6 listova rikule , te pospi paprikama i lukom.

Svaki komad mesa zarolaj u cvrstu rolicu i ucvrsti cackalicom . Posudu za pecenje oblozi papirom za pecenje i poslozi rolice .

Svaku rolicu premazi obilato pestom od suhih rajcica . U ovom stadiju jelo mozete umotati i zalediti ili cuvati u hladnjaku i zapeci slijedeci dan .

Pripremljene rolice peci nepokrivene u pecnici ugrijanoj na 200 stupnjeva ko 40 min. Pecenim rolicama izvadi cackalice .

Prije serviranja prerezi rolice napola i serviraj sa prilozima i salatom . Ja sam servirala sa slozencem od buce i kelja i okusi su se perfekno slozili . Recept za slozenac mozete naci ovdje .

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design