07. 03. 2017.

JOŠ JEDAN TURSKI SPECIJALITET KOJJI MORATE PROBATI


Sastojci:
  • 200 g kadaifa
  • 75 g putera
  • 5 kašika šećera
  • 1 šolja sjeckanih oraha




krema: 
  • 1 l mlijeka
  • 1 šolja šećera
  • 6 kašika gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 šolja = 150 ml




Priprema:
1.
Kadaif dobro izmrvite.
2.
Puter otopite u tavi; dodajte šećer i kadaif. Pržite na slaboj vatri, uz neprestano miješanje. Kada kadaif potamni dodati sjeckane orahe, još kratko pržiti.
3.
Odmah sipati u hladan pleh, da se ohladi.
4.
Krema: od mlijeka, šećera, vanilin šećera i gustina skuhati glatku kremu. Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom; ohladiti. Zatim dodati slatko vrhnje, pa sve dobro izmiksati.
5.
U posude staviti malo kadaifa, preko sipati kremu. Preko kreme opet staviti red kadaifa. Dobro ohladiti, pa poslužiti!

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design