Sastojci:
- 200 g kadaifa
- 75 g putera
- 5 kašika šećera
- 1 šolja sjeckanih oraha
krema:
- 1 l mlijeka
- 1 šolja šećera
- 6 kašika gustina
- 1 vanilin šećer
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 šolja = 150 ml
Priprema:
1.
Kadaif dobro izmrvite.
2.
Puter otopite u tavi; dodajte šećer i kadaif. Pržite na slaboj vatri, uz neprestano miješanje. Kada kadaif potamni dodati sjeckane orahe, još kratko pržiti.
3.
Odmah sipati u hladan pleh, da se ohladi.
4.
Krema: od mlijeka, šećera, vanilin šećera i gustina skuhati glatku kremu. Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom; ohladiti. Zatim dodati slatko vrhnje, pa sve dobro izmiksati.
5.
U posude staviti malo kadaifa, preko sipati kremu. Preko kreme opet staviti red kadaifa. Dobro ohladiti, pa poslužiti!
0 komentari:
Objavi komentar