17. 04. 2017.
TOPI SE U USTIMA: PLAZMA TORTA KOJA JE GOTOVA ZA 10 MINUTA
Plazma torta, gotova za nekoliko minuta, zvuči vam nemoguće, e da znate, da je tekako moguće. Pokušajte već danas je napraviti, i brzo ćete se uvjeriti sa kojom brzinom je možete napraviti, ali najbolji dio je definitivno onaj kada ju probate. Jednostavno eć vam se topiti u ustima....
Sastojci:
300 gr plazma keksa
250 gr zlatnog peka (keks)
250 gr šećera u prahu
1 kantica velika kisele pavlake
1 konzerva ananasa
2 kesice šlaga
Način pripreme:
Pomiješati pavlaku, kiselu i šećer u prahu pa dodati keks i malo ananasa na sitno isjeckanog. Sve to dobro promiješati i oblikovati.Isjeckati ananas na sitne komadiće i poredati gore. Umutiti šlag i premazati kolač tortu. Ako je neka posebna prilika ukrasiti po želji. Staviti u frižider da se stegne i to je to.
Iskreno se nadamo da ćete uživati u svakom komadiću ove prefivne tortice, baš kao što smo i mi :D
pinkradio.rs / bakina-kuhinjica.blogspot.ba
OD DANAS OVO JE MOJA OMILJENA TORTA A KADA PROBATE VJERUJEM DA ĆE BITI I VAŠA OMILJENA
Fantastična torta, koja će vas odmah očarati, već na prvi pogled, a i prvi zalogajčić. Veoma jednostavna i bogata torta, koja će se svima dopasti odmah. Slobodno je poslužžite kada su gosti, rođendan ili neki ozbiljniji prijem u pitanju, jer se zaista nećete pokajati. Ukoliko se se odlučite da ju napravite, vjerujte da će to biti pravi zgoditak, jer će vaa cijela porodica u njoj i više nego uživati.
16 jaja
500 g margarina
500 g cokolade
300 g slaga
300 g mljevene plazme
500 g secera
400 g. slaga
Umutiti 16 bejlanaca sa 250 g.secera. 500 gr.margarina umutiti sa 250 g secera, pa u to dodati 16 zumanaca, 200 gr.mljevene plazme i 500 gr.otopljene prohladjene cokolade, a zatim sjedniti obje smejese.
Masu koju ste dobili podijelite na dva jednaka dijela. Od svakog dijea ispecite po tri kore.
U drugi dio dodati 100 g. mljevene plazme.Ovom dobijenom smijesom se filujte kore. Filovati kada se kore ohlade.
Ukrasiti slagom
Pecitr kore u plehu koji je oblozen aluminijumskom folijom, ne treba folija da se podmazuje.
receptizapet.blogspot.ba
MAGICNA KOMBINACIJA MEDA I VODE: TRI NEVJEROVATNO KORISNA SVOJSTVA OVOG LIJEKA
Svi znamo da je med zdrav, osobito ako je prirodan. No, da li ste znali, da u kombinaciji sa vodom može da utiče veoma pozitivno na vaše zdravlje, raspoloženje, energiju, kao i još mnogo toga.
Med znanto poboljšava nš imunitet. Ima nevjerovatnu sposobnost neutralisanja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija.
Med je i odličan antioksidant, koji pomaže u borbi protiv slobodnih suspstanci. Smanjuje alergije. Prirodni med iz znacajnijeg podneblja može pomoći organizmu da se navikne na polen. U ovom slulčaju voda nije obavezna, ali tome pridodana hidratacija nikako ne može da škodi.
Pored što jača naš imunitet, med i voda će doprinjeti i povežanju vaše energije.
Ne morate da posežete za kafom da biste se probudili – promješajte malo meda u toploj vodi. Ova zdrava kombinacija vam takođe može vratiti polet i obilje energije.
receptizapet.blogspot.ba
NEVJEROVATAN KOLAČ OD JABUKE I ČOKOLADE
Nevjerovatan spoj sastojaka, za još nevjerovatniji okus, koji će vas izbaciti iz cipela, kada je probate. Kombinacija jabuka i čokolade, zaista je fantastična, jer ukoliko niste probali, naša je topla preporuka da to što prije uradite, jer se nećete pokajati. Kolač je veoma jednostavan za napraviti, i neće vam oduzeti puno vremena. Vaši klinci će uživati i uvijek tražiti još, a naravno i vaši gosti, jer je zaista pogodna za svaku priliku, zbog svog izgleda, i veoma bogatog okusa, u koji ćete se i sami uvjeriti.
Sastojci
Tijesto:
5 jaja
2 dcl šećera
2 dcl ulja
250 g brašna
30 g kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
malo ruma
Krema:
3 jabuke
150 g šećera
1 dcl vode
3 kašike ruma
200 g margarina
100 g čokolade
Glazura od čokolade:
100 g čokolade
50 g margarina
2 kašike ulja
Priprema
Tijesto:
1.Izmiješati cijela jaja sa šećerom i vanila šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo. Dno kalupa veličine 20x30cm obložiti papirom za pečenje i uliti smjesu. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Tijesto izvaditi i ostaviti da se ohladi, te ga prerezati na pola.
Krema:
Varijanta I:
Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Pustiti da se ohladi i samljeti sa štapnim miserom ili u blenderu. Izmiješati margarin i dodati mu otopljenu čokoladu. U smjesu margarina i čokolade dodati izmiksane jabuke i izmrvljenu polovicu tijesta.
Varijanta II:
Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Samljeti jabuke sa štapnim miserom ili u blenderu. U još tople jabuke dodati čokoladu i margarin da se rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati.
Donji dio tijesta vratiti u kalup i na njega staviti gotovu kremu. Kolač preliti glazurom od čokolade.
receptizapet.blogspot.ba / receptizasvakidan.blogspot.com
NEODOLJIVOG OKUSA I IZGLEDA - ŠARENE KEKS ŠNITE
Dovoljan je samo jedan pogled i da vam već voda ide na usta :D Šarene keks šnite, u nama upravo taj osjećaj bude. Toplo vam preporučujemo ovaj kolačić, jer je zaista osim za oko, odličan i za nas koji voliko slatkiše, a ovaj kolač je i više nego odičan slatkiš u kojem ćete svakako uživati.
Sastojci
Biskvit
8 bjelanjaka
8 kašikica šećera
8 kašikica brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
3 kašike kakao
2 kašike ulja
Krema
8 žumanjaka
7 dcl mlijeka
8 kašika šećera
3 kašike gustina
1 vanilin šećer
15 dag margarina
Osim gore navedeinh sastojaka, potrebni su vam i...:
1 dcl mlijeka i vanila šećer za natopiti biskvit
2 dcl čokoladnog mlijeka za namakanje petit keksa
Priprema
1.Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer pa još malo umutiti. Zatim dodati ulje, pa na kraju brašno pomiješano s praškom i kakaom.
2.Smjesu izliti u lim od pećnice, koji ste prethodno podmazali, obložili aluminijskom folijom, također je podmazali i posuli brašnom.
3.Peći na 180c oko 20 min.,ovisno od pećnice (meni se jako brzi ispeklo).
4.Pečeni kolač odvojiti od folije i odmah natopiti s mlijekom u koje ste dodali vanilin šećer.Ohlađen prerezati uzduž dva puta, tako da se dobiju 3 iste trake.
5.Za kremu staviti ½ l mlijeka kuhati.U 2 dl mlijeka umutiti žumanjke, šećer i gustin. Smjesu sa žumanjcima dodati u kipuće mlijeko i kuhati na skroz laganoj vatru dok se zgusne.U skuhano dodati vanilin šećer.
6.U ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.
7.Slagati prvi dio biskvita pa dio kreme, pa petit kekse namočene u čokoladno mlijeko, opet krema, pa biskvit-krema-petit keks-krema-biskvit-krema
receptizapet.blogspot.ba
Pretplati se na:
Postovi (Atom)
Popularni članci
-
Osvježiti svoj dom i riješiti se negativne energije, možete uz ovaj jednostavan trik sa prirodnim sastojcima. Bolje je nego da koristite...
-
Zove Fata jedno jutro svoju svekrvu telefonom pa joj kaže: – Dobro jutro, gospođo… Cijelo jutro razmišljam i razbijam glavu al’ ne m...
-
Našla je majku i posljednjeg brata. A težak je to posao bio jer te 1992. obećala je samoj sebi da će pronaći i skupiti svih svojih osmer...
-
Naljutla se žena na muža i nabraja mu, e da znaš sad da ćeš odsad za sve da mi plaćaš, štagod da radim, morat ćeš da znaš platiti. ...
-
Tokom dana sam danas tipkao sa djevojkom, i to baš u trenutku dok je brijala svoju macu. Dok smo pisali, rekla mi je kako je ...
-
Lan ivoda su nevjerovatnak ombinacija, te kada bi je redovno konzumirali, a naročito žene, napravili bi nevjerovatan pomak, što se tiče ...
-
Od moje starije sestre svekrva je dno dan, znači, žena je neviđeni debil. Sestra se udala, pa sigurno ima već i 10 dana, i na dan vjenčan...
-
Kada dože zubobolja, onda nas sve boli, kompletna glava, te je osjećaj zaista nepodnošljiv. Peremo zube, uzimamo tablete, ali ništa ne p...