17. 04. 2017.

TOPI SE U USTIMA: PLAZMA TORTA KOJA JE GOTOVA ZA 10 MINUTA



Plazma torta, gotova za nekoliko minuta, zvuči vam nemoguće, e da znate, da je tekako moguće. Pokušajte već danas je napraviti, i brzo ćete se uvjeriti sa kojom brzinom je možete napraviti, ali najbolji dio je definitivno onaj kada ju probate. Jednostavno eć vam se topiti u ustima....


Sastojci:

300 gr plazma keksa
250 gr zlatnog peka (keks)
250 gr šećera u prahu
1 kantica velika kisele pavlake
1 konzerva ananasa
2 kesice šlaga


Način pripreme:
Pomiješati pavlaku, kiselu i šećer u prahu pa dodati keks i malo ananasa na sitno isjeckanog. Sve to dobro promiješati i oblikovati.Isjeckati ananas na sitne komadiće i poredati gore. Umutiti šlag i premazati kolač tortu. Ako je neka posebna prilika ukrasiti po želji. Staviti u frižider da se stegne i to je to.

Iskreno se nadamo da ćete uživati u svakom komadiću ove prefivne tortice, baš kao što smo i mi :D

pinkradio.rs / bakina-kuhinjica.blogspot.ba

OD DANAS OVO JE MOJA OMILJENA TORTA A KADA PROBATE VJERUJEM DA ĆE BITI I VAŠA OMILJENA




Fantastična torta, koja će vas odmah očarati, već na prvi pogled, a i prvi zalogajčić. Veoma jednostavna i bogata torta, koja će se svima dopasti odmah. Slobodno je poslužžite kada su gosti, rođendan ili neki ozbiljniji prijem u pitanju, jer se zaista nećete pokajati. Ukoliko se se odlučite da ju napravite, vjerujte da će to biti pravi zgoditak, jer će vaa cijela porodica u njoj i više nego uživati.

16 jaja

500 g margarina

500 g cokolade

300 g slaga

300 g mljevene plazme

500 g secera

400 g. slaga


Umutiti 16 bejlanaca sa 250 g.secera. 500 gr.margarina umutiti sa 250 g  secera, pa u to dodati 16 zumanaca, 200 gr.mljevene plazme i 500 gr.otopljene prohladjene cokolade, a zatim sjedniti obje smejese.

Masu koju ste dobili podijelite na dva jednaka dijela. Od svakog dijea ispecite po tri kore.

U drugi dio dodati 100 g. mljevene plazme.Ovom dobijenom smijesom se filujte kore. Filovati kada se kore ohlade.


Ukrasiti slagom

Pecitr kore u plehu koji je oblozen aluminijumskom folijom, ne treba folija da se podmazuje.

receptizapet.blogspot.ba

MAGICNA KOMBINACIJA MEDA I VODE: TRI NEVJEROVATNO KORISNA SVOJSTVA OVOG LIJEKA



Svi znamo da je med zdrav, osobito ako je prirodan. No, da li ste znali, da u kombinaciji sa vodom može da utiče veoma pozitivno na vaše zdravlje, raspoloženje, energiju, kao i još mnogo toga.




Med znanto poboljšava nš imunitet. Ima nevjerovatnu sposobnost neutralisanja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija.


Med je i odličan antioksidant, koji pomaže u borbi protiv slobodnih suspstanci. Smanjuje alergije. Prirodni med iz znacajnijeg podneblja može pomoći organizmu da se navikne na polen. U ovom slulčaju voda nije obavezna, ali tome pridodana hidratacija nikako ne može da škodi.




Pored što jača naš imunitet, med i voda će doprinjeti i povežanju vaše energije.


Ne morate da posežete za kafom da biste se probudili – promješajte malo meda u toploj vodi. Ova zdrava kombinacija vam takođe može vratiti polet i obilje energije.




receptizapet.blogspot.ba

NEVJEROVATAN KOLAČ OD JABUKE I ČOKOLADE



Nevjerovatan spoj sastojaka, za još nevjerovatniji okus, koji će vas izbaciti iz cipela, kada je probate. Kombinacija jabuka i čokolade, zaista je fantastična, jer ukoliko niste probali, naša je topla preporuka da to što prije uradite, jer se nećete pokajati. Kolač je veoma jednostavan za napraviti, i neće vam oduzeti puno vremena. Vaši klinci će uživati i uvijek tražiti još, a naravno i vaši gosti, jer je zaista pogodna za svaku priliku, zbog svog izgleda, i veoma bogatog okusa, u koji ćete se i sami uvjeriti.



 Sastojci


Tijesto:



5 jaja

2 dcl šećera

2 dcl ulja

250 g brašna





30 g kakaa

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

malo ruma



Krema:

3 jabuke

150 g šećera

1 dcl vode

3 kašike ruma

200 g margarina

100 g čokolade



Glazura od čokolade:

100 g čokolade

50 g margarina

2 kašike ulja




Priprema


Tijesto:



1.Izmiješati cijela jaja sa šećerom i vanila šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo. Dno kalupa veličine 20x30cm obložiti papirom za pečenje i uliti smjesu.  Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.


Tijesto izvaditi i ostaviti da se ohladi, te ga prerezati na pola.



Krema:



Varijanta I:

Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Pustiti da se ohladi i samljeti sa štapnim miserom ili u blenderu. Izmiješati margarin i dodati mu otopljenu čokoladu. U smjesu margarina i čokolade dodati izmiksane jabuke i izmrvljenu polovicu tijesta.




Varijanta II:

Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Samljeti jabuke sa štapnim miserom ili u blenderu. U još tople jabuke dodati čokoladu i margarin da se rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati.



Donji dio tijesta vratiti u kalup i na njega staviti gotovu kremu. Kolač preliti glazurom od čokolade.




receptizapet.blogspot.ba / receptizasvakidan.blogspot.com

NEODOLJIVOG OKUSA I IZGLEDA - ŠARENE KEKS ŠNITE



Dovoljan je samo jedan pogled i da vam već voda ide na usta :D Šarene keks šnite, u nama upravo taj osjećaj bude. Toplo vam preporučujemo ovaj kolačić, jer je zaista osim za oko, odličan i za nas koji voliko slatkiše, a ovaj kolač je i više nego odičan slatkiš u kojem ćete svakako uživati.


Sastojci

Biskvit
8 bjelanjaka
8 kašikica šećera
8 kašikica brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
3 kašike kakao
2 kašike ulja


Krema
8 žumanjaka
7 dcl mlijeka
8 kašika šećera
3 kašike gustina
1 vanilin šećer
15 dag margarina


Osim gore navedeinh sastojaka, potrebni su vam i...:

1 dcl mlijeka i vanila šećer za natopiti biskvit
2 dcl čokoladnog mlijeka za namakanje petit keksa


Priprema
1.Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer pa još malo umutiti. Zatim dodati ulje, pa na kraju brašno pomiješano s praškom i kakaom.

2.Smjesu izliti u lim od pećnice, koji ste prethodno podmazali,  obložili aluminijskom folijom, također je podmazali i posuli brašnom.


3.Peći na 180c oko 20 min.,ovisno od pećnice (meni se jako brzi ispeklo).

4.Pečeni kolač odvojiti od folije i odmah natopiti s mlijekom u koje ste dodali vanilin šećer.Ohlađen prerezati uzduž dva puta, tako da se dobiju 3 iste trake.


5.Za kremu staviti ½ l mlijeka kuhati.U 2 dl mlijeka umutiti žumanjke, šećer i gustin. Smjesu sa žumanjcima dodati u kipuće mlijeko i kuhati na skroz laganoj vatru dok se zgusne.U skuhano dodati vanilin šećer.

6.U ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.


7.Slagati prvi dio biskvita pa dio kreme, pa petit kekse namočene u čokoladno mlijeko, opet krema, pa biskvit-krema-petit keks-krema-biskvit-krema

receptizapet.blogspot.ba

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design