21. 10. 2014.

Ružica



Priprema:

  1. Staviti dvije jufke, jednu na drugu, posuti ih jednim dijelom isjeckanih oraha, zatim preklopiti jednom jufkom, posuti orasima, ponovo preklopiti jufkom i posuti orasima.
  2. Uviti u roladu i izrezati na komade debljine 1-2 cm.
  3. Izrezane komade staviti u pleh za pečenje, zaliti ih uljem i peći 30 minuta na 150 °C.
  4. U međuvremenu napraviti agdu od 700 gr šećera, 1 vrećice vanilin šećera i 300 ml vode.
  5. Kada se ružice ispeku, premazati ih maslacem, zaliti vrućom agdom i poslužiti hladne.

Sastojci:

  • 1 kg jufke
  • 100 gr maslaca
  • 2,5 dl ulja
  • 400 gr isjeckanih oraha
  • 700 gr šećera
  • 1 vanilin šećer

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design