04. 10. 2014.

Čokoladna Rafaello torta




Priprema

1. Izmiksamo margarin sa šećerom,dodamo jedno po jedno jaje,brašno,kakao,mlijeko,sodu,sol i prašak za pecivo.Ispečemo biskvit u okruglome kalupu za torte promjera 24 cm-na 180 stupnjeva oko 40-tak minuta.Kad se ohladi ga prerezati na pola.

2. Za tamnu kremu u visoku posudu ulijemo pola mlijeka i pola slatkoga vrhnja(svakoga po 2,5 dcl)i dodamo instant puding te izmiksamo da dobijemu čvrstu čokoladnu šlag kremu.U drugoj posudi izmiksamo slatko vrhnje i dodamo jogurte s okusom kokosa i instant želatinu.

3. Na dno kalupa stavimo prvu koru od biskvita,pola bijele kreme,prekrijemo s pola tamne kreme.Prekrijemo drugom polovicom biskvita i opet stavimo tamnu i bijelu kremu(može u slojevima ,ili žlicu jedne pa druge kreme).Ostaviti da se stvrdne.

4. Nakon par sati,ili drugi dan-skinete kalup.Čokoladu s uljem otopite na pari i njome ukrasite tortu.Posipate kokosovim brašnom i ukrasite rafaello kuglicama.

Sastojci:

Biskvit (24cm)
  •  13 dagmargarina
  •  30 dagšećera
  •  3jaja
  •  120 mlmlijeka
  •  16 dagbrašna
  •  6 dagkakaoa
  •  1 m.žsode bikarbone
  •  1 m.žpraška za pecivo
  •  prstohvat soli
  • tamna krema;
  •  2,5 dclmlijeka
  •  2,5 dclslatkoga vrhnja
  •  1 vrećicainstant pudinga s okusom čokolade
    • bijela krema;

    •  2,5 dclslatkoga vrhnja
    •  2-3(po 18 dag)jogurta od kokosa
    •  1instant želatina
    • ukras;

    •  1 kutijarafaello kuglica
    •  oko 5 dagkokosa
    •  15-20 dagčokolade za kuhanje
    •  2-3 v.žulja






0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design