Sastojci:
- 500 gr brašna
- 3 kašikice soli
- 3 kašike ulja
- 1 glavica kupusa
- 1 glavica crvenog luka
Priprema:
Brašno, 1 kašikicu soli i 1 kašiku ulja sjediniti, pa dodavanjem mlake vode mijesiti tijesto dok se ne ujednači.
Tijesto podijeliti na dva dijela i oblikovati dvije pogačice.
Ostaviti da odstoje 1 h, pa ih razvaljati malo oklagijom, premazati uljem i preklopiti jednu polovinu razvaljane pogačice preko druge.
Ostaviti da odstoje još 10 minuta.
Kupus i luk naribati, dodati 2 kašikice soli i 2 kašike ulja, pa ovu smjesu kratko propržiti u šerpi.
Nakon što jufke odstoje, razviti ih, svaku podijeliti na dva dijela, filovati, urolati, pa ih staviti u tepsiju premazanu uljem formirajući veliki zvrk.
Cijelu pitu po površini posuti sa nekoliko kapljica ulja.
Peći 40 minuta na 200 °C i poslužiti s pavlakom.
0 komentari:
Objavi komentar