19. 10. 2014.

Baklava sa pistacijama


Sastojci:
1 kg jufke za baklave
400 gr mljevenog keksa
400 gr isjeckanih pistacija
350 gr maslaca
600 gr šećera
700 ml vode

Priprema:

Jednu jufku premazati istopljenim maslacem, preklopiti je drugom koju je također potrebno premazati maslacem, zatim dodati treću jufku, posuti je mješavinom mljevenog keksa i pistacija, pa napraviti roladu.

Isti postupak nastaviti do isteka materijala.

Napravljene rolade staviti u pleh premazan uljem, isjeći na dijelove željene veličine i peći 50 minuta na 180 °C.

U međuvremenu napraviti agdu:prokuhati 700 ml vode sa 600 gr šećera.

Kada se baklava ohladi, preliti je vrelom agdom.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design