21. 10. 2014.

DOMAĆE BAKINE HURMAŠICE



Odlične domaće humrašice po bakinoj recepturi, koje su posebno prijatnog ukusa. Recept uopšte nije zahtjevan, niti će vam oduzeti puno vremena, stoga isprobajte ih još danas :))

Priprema:

U zdjeli pomiješajte maslo, 1 čitavo jaje i 1 žumance a zatim dodajte kiselo mlijeko i brašno i napravite tijesto.
Rukom iskidajte tijesto na komade i oblikujte hurmašice.
Poredajte hurmašice u podmazanu posudu za pečenje i pecite dok ne dobiju rumenu boju, 20-30 minuta.
U međuvremenu stavite vodu, šećer i sok od limuna u lonac i kuhajte 10-12 minuta da napravite agdu.
Izvadite hurmašice iz pećnice, prelijte agdom i poklopite.
Poslužite hladne.

Sastojci:


250 g masla
1 jaja
1 žumance
250 ml kiselog mlijeka
1 kg brašna
1 kg šećera
1 l vode
sok od limuna


(pokazivac.com/receptizapet.blogspot.com)

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design