04. 02. 2015.

Riblja čorba


Za 6 osoba:
  • 4 srednje glavice luka
  • 1 l vode + 2,5 l vode
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 čen belog luka
  • 2 kg hranjenog šarana
  • parče neke manje kvalitetne ribe ( štuka ili mrena )
  • 1/2 kašike šećera
  • 1 kašika slatke paprike
  • 1/2 začina za riblju čorbu
  • soli po ukusu
  • 1/2 kašike sirćeta ili 1 dl paradajz soka
Priprema:
Luk iseckati i izmiksirati pa ga sa suvim začinom i izgnječenim belim lukom skuvati u 1l vode.
Ako je potrebno, tako sa vodom jos jednom izmiksirati u blenderu da se dobije kaša, na taj način luk neće plivati.
Kada ste to pripremili uspite u kotlić, pa dodajte ribu i parče nekvalitetne ribe koje ćete kasnije izvaditi.
Dodajte 2,5l vode i šećer.
Kad provri dodajte slatku papriku i začin za riblju čorbu i soli po ukusu ( 1 kašičicu ) posle ćete probati pa ako treba dosoliti.
Ostaviti da se kuva 30 minuta.
Posle tog vremena dodajte sirće ili sok od paradajza ( ovo se dodaje da se riba ne bi raspala, ostaju potkovice cele ).
Ostavite da se kuva još 10 – 15 minuta na laganoj vatri.
Ako vam je čorba retka, po vama, ostavite još da vri, zbog sirćeta ili paradajz soka neće se raspasti, a ako vam je gusta i hocete jos čorbe dolijte još malo vode, ali nemojte preterivati da je ne bi previse razvodnili.
Poslužite je odmah posto skinete sa vatre.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design