04. 02. 2015.

Grilovani losos

Sastojci: 
  • 2 lososa medaljona
  • 4 kašike  maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice suvog začina
  • sok od pola limuna
Preliv:
  • 200 gr  jogurta ( ako imate da kupite grčki, on je dosta gušći od našeg, kao mileram )
  • sok od pola limuna
  • 2-3 čena belog luka
  • mirođija i peršun
  • so i biber
Priprema:
Pospite limunovim sokom sa obe strane ribu, pa prelijte maslinovim uljem
Posolite i pospite suvim začinom sa obe strane.
Namažite rešetkasti tiganj ( gril tiganj ) sa dve kašike maslinovog ulja i dobro zagrejte.
Spustite komade ribe pa pecite svaki izmedju 5 i 10 minuta, sa obe strane, u zavisnosti do debljine.
Pomešajte jogurta sa sokom od limuna, dodajte so i biber po ukusu, sitno iseckan beli luk, peršun i mirodjiju.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design