01. 02. 2015.

Junetina u saftu

Mekano i sočno meso, preliveno saftom u kojem se peklo i kuvalo, sa finim začinima. Možete ga pripremati  svojim ukućanima a i sigurno biste junetinom u saftu i goste naterali da traže parče više.


Sastojci:
  • 6 komada junećih šnicli, malo debljih
  • 3 kašike brašna
  • 1dl ulja
  • 5 čaša vode
  • suvi začin, so, bibe, peršun, bosiljak

Priprema:
Ubrusom odstranite višak vode i posolite. Ostavite da odstoji 10ak minuta pa uvaljajte u brašno i pržite na ulju po 3 minute sa svake strane.
Ispržene šnicle slažite u širu šerpu jedanu do druge, pa kad popunite prvi red onda izmedju stavljajte ostala parčad.
Nalijte ulje od pečenja i 3 čaše vode. Stavite na vatru da se krčka. Dok se krčka drmajte šerpu i okrenite nekoliko puta, pažljivo.
Može da vam se desi da vam se neki kraj mesa zalepi za šerpu, onda pažljivo viljuškom podvucite i odlepite.
Neka se krčka sat ipo uz dodavanje vode.
Brašno če dati gustinu saftu i biće redji sos.
Kad je meso mekano, ubodite ga višljuskom, osetićete da viljuška lagano prolazi kroz meso, dodajte malo suvog začina, bibera, prstohvat bosiljka i peršuna. Ostavite da odstoji 10 minuta uz povremeno drmanje šerpe pa poslužite uz pire krompir ili pohovane tikvice, neku salatu, vaš je izbor.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design