02. 02. 2015.

Kiflice

Svi ih volimo, ne mogu da zamislim bilo koje okupljanje bez njih. Posebno ih malima pravim baš za okupljanja, ovako za nas baš i ne, nekako su mi slađe minijaturne.

Sastojci:
  • 30 kašika toplog mleka
  • 2 žumanca
  • 40 gr svežeg kvasca
  • 15 kašika ulja
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kg brašna
  • 400 ml vode
Priprema:
U činiju stavite pola mere brašna pa rukom napravite rupu u koju ćete istresti zagrejano mleko, izmrvljen kvasac, šećer žumanca i ulje pa izmešati. Dodati so i vodu, pa postepeno brašno da se umesi glatko testo.
Testo ostavite 20 minuta da odstoji pa podelite ga na 6 ili 8 delova zavisno koliko male kiflice hoćete da dobijete i onda svako testo razvući i iseći opet na 6 ili 8 trouglova. Na svaki možete staviti parče šunke ili kobasice ili tvrdog sira i uvijte.
Premažite sve posle žumancetom pa ostavite 20 minuta da odstoji.
Nakon tog vremena zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite da se peku dok ne porumene.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design