04. 02. 2015.

Fileti oslića - priprema

Fileti oslića marinirani i ispečeni u rerni. Mekani i sočni. Uz filete oslića preporučujemo rizi bizi sa kukuruzom šećercem i integralni hleb. Ova kombinacija je takodje i posna.

Sastojci:
  • 1 kg fileta oslića
  • 100ml maslinovog ulja
  • 200 ml vode
  • 1 kašika peršunovog lista
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika sitne paprike
  • 1 kašika suvog začina
  • prstohvat bibera
  • prstohvat bosiljka
  • prstohvat korijandera i muskat oraha
Priprema:
Filete oslića polu odmrznuti ( pošto se najčešće kupuju zamrznuti ).
Sve sastojke sjediniti.
Pouljiti vatrostalnu činiju i poslagati filete.
Preliti filete sa umućenom smesom i ostaviti tako da odstoji sat vremena.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti da se peče.
Kada skoro sva tečnost ispari ocediti i vratiti da se još dopeku bez tečnosti.
Tečnost ocedimo iz razloga da se fileti lepše zapeku a to što smo ocedili možemo da koristimo kao preliv. Odlično je.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design