Sastojci:
- 2 lososa medaljona
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice suvog začina
- sok od pola limuna
Preliv:
- 200 gr jogurta ( ako imate da kupite grčki, on je dosta gušći od našeg, kao mileram )
- sok od pola limuna
- 2-3 čena belog luka
- mirođija i peršun
- so i biber
Priprema:
Pospite limunovim sokom sa obe strane ribu, pa prelijte maslinovim uljem
Posolite i pospite suvim začinom sa obe strane.
Namažite rešetkasti tiganj ( gril tiganj ) sa dve kašike maslinovog ulja i dobro zagrejte.
Spustite komade ribe pa pecite svaki izmedju 5 i 10 minuta, sa obe strane, u zavisnosti do debljine.
Pomešajte jogurta sa sokom od limuna, dodajte so i biber po ukusu, sitno iseckan beli luk, peršun i mirodjiju.