20. 01. 2015.

Kinder bueno torta


Potrebno je:
6 jaja
150 g seckanih oraha ili lešnika
300 g + 6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
8 dl mleka
12 kašika brašna
200 g eurokrema
300 g plazma keksa
100 g čokolade ili 100 gr. eurokrema
375 g margarina
1 kašika ulja
3-4 šlaga

Priprema

Kora: Belanca umutiti sa 6 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh namazati, posuti seckanim orasima i preko njih izliti koru. Peći na 200 stepeni da blago porumeni. Ohlađenu koru okrenuti orasima na gore premazati eurokremom.

Fil: Žumanca, šećer, 8 kašika brašna i puding skuvati s mlekom. Kada se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom i podeliti na dva dela. U jedan dodati čokoladu. Filovati koru, žutim filom poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil, i onda šlag.

Pileći paprikaš sa krompirom


Potrebno je:
1 pile
1 kg krompira
1 dl ulja
1 šargarepa
1 paradajz
1 kašičina paradajza iz tube
2 glavice crnog luka
1 paprika
aleva paprika
peršunov list
mleveni biber
so

Priprema:

Očišćeno pile iseći na komade i oprati.

Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

Kinder torta sa krem bananicama


Za koru potrebno:
10 belanaca
10 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kašika ulja
200 g oraha
200 g eurokrema

Za fil:
10 žumanaca
200 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
5 kašika brašna
250 g margarina
100 g čokolade
5 krem bananica
300 g plazma keksa (ili piškote)
200 g Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
1 l Moja Kravica mleka

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i ulje, pa umućenu masu izručiti u pleh gde smo već stavili foliju i 200 g seckanih oraha.

Koru peći na 180 C 25 minuta. Ispečenu koru prevrnuti na tacnu. Zatim onako vruću koru prelijemo sa 200 g eurokrema i ostavimo da se kora ohladi.

Pripremiti fil: Odvojiti od litre mleka deset kašika mleka, a ostatak mleka staviti da prokuva, zatim sastaviti žumanca, brašno, puding i deset kašika mleka i sve zakuvati. Kada se masa zgusnula ohladiti, pa dodati umućen margarin. Umućenu masu podeliti na dva jednaka dela, pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu, a drugi 5 sitno iseckanih krem bananica.

Filovati tortu: Prvo ide kora sa eurokremom, zatim žuti fil, pa piškote ili plazma keks koji se provlači kroz neki sok, zatim tamni fil, a odozgo isfilujemo umučenom Moja Kravica Kuhinjica slatkom pavlakom.

Pilece rolice


Priprema


Najprije napravi sir sa zacinima tako sto ces cesnjak usitniti , a zacine najeckati , dodaj soli i papra i sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu . Ostavi sa strane do upotrebe .

Papriku prepeci , oguli , ocisti od sjemenka i nasjeckaj . Pilece prsi prerezi vodoravno i malo protuci baticem za meso . Posoli i popapri . Luk nasjeckaj . Meso premazi pripremljenim sirom , polozi 5-6 listova rikule , te pospi paprikama i lukom.

Svaki komad mesa zarolaj u cvrstu rolicu i ucvrsti cackalicom . Posudu za pecenje oblozi papirom za pecenje i poslozi rolice .

Svaku rolicu premazi obilato pestom od suhih rajcica . U ovom stadiju jelo mozete umotati i zalediti ili cuvati u hladnjaku i zapeci slijedeci dan .

Pripremljene rolice peci nepokrivene u pecnici ugrijanoj na 200 stupnjeva ko 40 min. Pecenim rolicama izvadi cackalice .

Prije serviranja prerezi rolice napola i serviraj sa prilozima i salatom . Ja sam servirala sa slozencem od buce i kelja i okusi su se perfekno slozili . Recept za slozenac mozete naci ovdje .

01. 01. 2015.

Američke palačinke


Tradicionalno i dobro poznato jelo u Americi, najčešće za doručak, svakako su američke palačinke. Njihova glavna karakteristika, za razliku od naših domaćih evropskih palačinki je da im se dodaju sredstva za podizanje, odnosno prašak za pecivo, one su vidljivo deblje, ali i vidljivo manje od naših, promjera svega 7,5-8 cm. Poslužuju se najčešće uz javorov sirup , svježe voće ili maslac od kikirikija.

Potrebno:
200 g mekog brašna (za dizana tijesta)
1 žličica praška za pecivo
2 jaja (odvojena)
300 ml mlijeka
1 žličica maslaca
2 žlice meda
malo soli
svježe borovnice
suncokretovo ulje

za posluživanje
svježe voće po želji (borovnice, jagode)
Javorov sirup, sladoled od vaniije i
nasjeckan pistacio za dekoraciju

Postupak:
Pomiješajte suhe sastojke, brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Jaja odvojite, pa žumanjke dobro istucite s mlijekom, medom i žličicom maslaca, dodajte suhe sastojke i sve dobro pjenjačom izmješajte. U zasebnoj zdijeli istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa ih u nekoliko navrata umiješajte u smjesu brašna i žutanjaka.

U non stick tavi za palačinke zagrijte dvije žlice suncokretova ulja ili jednu žličicu maslaca. Na zagrijano većom kuhinjskom žlicom izlijte tijesto da u isto vrijeme dobijete dvije ili tri palačinke veličine otprilike 7,5-8 cm, po želji dodajte im svježe borovnice. Pecite oko tri minute na srednje jakoj vatri dok se na površini ne pojave mali mjehurići ili do zlatno žute boje, a zatim okrenite palačinke i pecite još 2-3 minute.

Palačinke slažite na topao tanjur jednu iznad druge, prekrijte ih kuhinjskim papirom kako bi održale toplinu. Poslužite ih uz javorov sirup, ostatak borovnica ili voće po vašoj želji ili uz sladoled od vanilije dekoriran sjeckanim pistacijem.


Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design