06. 04. 2017.

SKUHAJTE ČAJ OD OVE BILJKE I OZDRAVITE ZA TREN



 Prema najnovijim istraživanjima, čaj od maslinova lišća ima više antioksidansa nego zeleni čaj koji je na glasu kao jedan od najboljih. Iako na samo pomisao masline uglavnom vizualiziramo ukusan i zdrav plod, iznimno je koristan i ljekovit list masline.



List masline obiluje brojnim ljekovitim svojstvima. Najaktivniji spoj u lišću masline koji se uglavnom i veže uz terapeutsko djelovanje, naziva se oleuropein (gorki monoterpenski glukozid). Upravo je taj spoj i produkti njegove hidrolitičke razgradnje pravo antibakterijsko djelovanje.

Maslinov list pomaže kod upale pluća, gonoreje, tuberkuloze, gripe, meningitisa, hepatitisa B, herpesa itd.

Pomaže i kod upala mokraćnog sustava, ali i kod kirurških infekcija. Dokazano je da maslinov list istovremeno sprječava infekcije uzrokovane djelovanjem gljivica.



Spojevi u maslinovu listu jačaju imunološki sustav, podižu energiju organizma, posjeduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno djelovanje, smanjuju ili čak sasvim uklanjaju mnoge zdravstvene probleme, smanjuju krvni tlak, koncentraciju šećera u krvi te razinu lošeg kolesterola (LDL-a).

Recept za čaj

Za šalicu čaja od 2 do 3 dcl potrebno vam je od 15 do 20 osušenih listova masline. Prokuhajte vodu, ubacite u nju listove i kuhajte još 2 do 3 minute. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta pa ih zatim izvadite. Nije dobro da listovi stoje u vodi predugo.



Čaj možete piti hladan ili topao s medom, limunom ili bez ičega. Pijte ga svakoga dana kako biste osjetili poboljšanja za različita oboljenja. Čaj je preporučljivo piti i preventivno. Blagog je okusa. Listiće za čaj najbolje je brati u proljeće kad su mladi. Operite ih i osušite na zraku, a čuvati ih možete u zatvorenoj posudi.

tris.com.hr

NAJBOLJA BAKLAVA KOJU SAM PROBALA: BAKLAVA SA KEKSOM I ORASIMA, NEŠTO FANTASTIČNO




Izvrsna baklava, sa odličnom kombinacijom keksa i oraha, koji će vas oduševiti. Tradicionalna i bogata baklava, niti ovaj put vas neće iznevjeriti svjim nevjerovatnim okusom. Naravno, slobodno je možete polsužiti gostima ili na nekom bogatijem prijemu, jer će sve prisutne oduševiti, zbog svog dobro poznatog traciocionalnog značaja.


SASTOJCI:

– 500g gotove jufke

– 300g mljevene plazme

– 150g mljevenih oraha

– 20 datula

– 3 kašike griza

– 80ml mlijeka

– 250g maslaca

– 80ml ulja




PRIPREMA:

Staviti datule u vodu i kuhati oko 10 minuta. Izvaditi špice i skinuti ljusku. Datule staviti u blender sa mlijekom i izmiksati. U zdijelu staviti mljevenu plazmu, orahe, griz, dodati istopljen maslac, pire od datula i dobro izmiješati.


Jednu jufku malo premazati sa uljem, staviti drugu jufku i opet premazati uljem, a zatim na kraj jufke staviti smijesu sve u red, urolati i slagati u pleh premazan uljem. Ponoviti postupak dok ne potrošite sve sastojke. Ja sam dobila 6 rolica.



Role izrezati na iste komade, zagrijati 80 ml ulja i preliti preko baklave. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta, zatim temperaturu smanjiti na 180 i peći dok ne urumeni. Vruće rolice preliti vrućom agdom po želji, zavisi koliko volite slatko.



Izvor: coolinarka.com / malikuhar.com

NAUČITE KAKO DA RAZLIKUJETE ORIGINALNE PARFEME OD KOPIJA



Ukoliko ste ljubitelji parfema, donosimo vam nekoliko savjeta kako da razlikujete kopiju od originala, jer danas na tržištu imamo mnogo kopija, koje se prodaju po cijenama originala. No, razlika u mirisu i kvaliteti je drastična. Saznajte u nastavku teksta, kako ih razlikovati.

Mirise prepoznajemo i pamtimo po sjećanjima koji nas za njih vežu, a to je i jedan od razloga što kopije teško razlikujemo od originala. Ipak, postoje smjernice koje nam mogu pomoći.



Prva je svakako slatkasta karakteristika kopija koja za svoje postojanje može zahvaliti ciljanoj potrošačkoj grupi, a to je mlađa populacija, koja često ima manje istančano čulo mirisa.

Još jedna smjernica je postojanje različitih nivoa mirisa. Skuplji parfemi traju duže, a nerijetko imaju sposobnost da kroz nekoliko sati nakon nanošenja mijenjaju tri ili četiri mirisne note, dok najbolje kopije u sebi sadrže maksimalno dvije note.

Kako biste provjerili svoj parfem, uvjerite se u prirodu njegovog mirisa odmah nakon nanošenja i nakon dva ili tri sata.


Kopija bi trebalo da zadrži isti miris, dok će original najvjerovatnije promijeniti notu. Karakteristično je da se kod njih malo jače osjeća alkohol jer je udio pravog mirisa manji nego što bi trebalo da bude.

Njihove cijene su nekada neznatno, a nekada i znatno niže nego u parfimerijama, ali su u svakom slučaju precijenjeni.

Treba imati u vidu da ni neki najskuplji mirisi zapravo ne mijenjaju note pa se ovaj način prepoznavanja ne može primijeniti na sve parfeme.

dnevno24.com

ODLIČAN ZA NENAJAVLJENE GOSTE - KOLAČ GOTOV ZA 5 MINUTA



Odličan kolačić, gotov za nekoliko minuta. Dobro će vam doći,, osobito kada vam dođu nenajavljeni gosti, jer ga za čas posla možete napraviti, a što je još bitnije, nevjerovatnog je okusa. Nadamo se da ćete ga probati, i uživati sa vašim najmilijima.


Sastojci:

1 čaša(2 dcl) kiseloga vrhnja
1 čaša šećera
3 jaja
1/2 čaše ulja
1 čaša glatkoga brašna
1 čaša mljevenih lješnjaka
1 čaša kakao
1 prašak za pecivo

Ukras;
čokoladna glazura,šarene mrvice



Priprema:

Izmiksajte jaja s šećerom,dodajte vrhnje,ulje brašno,lješnjake,kakao i prašak za pecivo.

Sipajte u dubok manji pleh(30*20 cm) obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 45-50 minuta. Na ohlađeni kolač stavite čokoladnu glazuru i posipajte šarenim mrvicama.



gricko-recepti.info

ZA SEDAM DANA, IMAT ĆETE MANJE ČETIRI KILOGRAMA, A SVE JE POSVE PRIRODNO




Za ljude koji žele da izgube težinu, proces može biti prilično izazov. Proces je vrlo složen jer zahtijeva strogu dijetu, dosta tečnosti, i redovne fizičke vježbe.

Sljedeći lijek je potpuno prirodan napitak, na osnovu limuna, meda, i cimeta. Ova moćna kombinacija će pojačati probavu, promoviše proces mršavljenja i eliminirati toksine iz tijela.



Limun je prirodni izvor pektina, koji promovira sitost i smanjuje apetit. Osim toga, on stvara alkalnu sredinu u želucu i pomaže u razgradnji akumulirane masti.

S druge strane, cimet pomaže u varenju i reguliše proizvodnju insulina. Također smanjuje apetit i poboljšava apsorpciju esencijalnih hranjivih tvari iz hrane.

Med je odličan izbor za ovaj lijek, s obzirom na to da je prepun vitamina i minerala.

Sastojci:

1 kašika meda
1 kašikica cimeta u prahu
Sok od pola limuna
Čaša tople vode



Instrukcije:

Priprema ovog lijeka je prilično lako. Sve što morate učiniti je kombinirati med i cimet u čaši i prelijte sve to toplom vodom, i vaš nevjerovatni napitak je gotov i spreman za upotrebu.

Koristite:

Trebalo bi da konzumirate jednu dozu od ove mješavine dnevno. Međutim, treba se konzumirati ujutro na prazan želudac.

Napomena:

Nemojte koristiti ovaj napitak umjesto bilo kojih već propisanih lijekova za liječenje nekih zdravstvenih problema.



narodnamedicina.info

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design