06. 04. 2017.

ZABAVITE SE - KRISTALNA JAJA BOJENA U CRNOM VINU




Prirodno. Lako.  Lijepo. Mirišljavo. Malčice skupo. Kristalno. I magično.. Planirala sam da ove godine za Vaskrs bojim jaja samo u lukovini. A onda sam vidjela kod drugih ova bojena jaja u vinu i morala sam da ih isprobam.



Na žalost, nisam imala domaće vino koje se preporučuje, kupila sam u najbližoj prodavnici neki obični Vranac.

Dobila sam divna tamno ljubičasta jaja posuta sitnim kristalićima nalik kristal šećeru..

Potrebno je:

5 jaja (po mogućstvu bela, ima ih čak i na mojoj pijaci)

6 dl crnog vina (onog što farba jezik kada se pije)



Priprema:

Jaja sobne temperature složiti u odgovarajući sud. Prepuručujem vamd a uzmete šerpu sa malo debljim dnom, kako jaja ne bi počela pucati, kada se temperatura bude povećavala.

Naliti jaja crnim vinom da ih skroz pokrije i ostaviti sve 10 minuta da odstoji. Staviti na laganu vatru sud sa vinom i jajima da se vino zagrije do vrenja i kuhati jaja petnaestak minuta.

Skloniti ih sa vatre, poklopiti i ostaviti nekoliko sati (možete ostaviti i preko noći) da se sve ohladi i da se na jaja nahvataju kristalići iz vina.



Jaja pažljivo izvaditi iz vina i osušiti na kuhinjskom papiru.

I to je sve. Ne mazati ih,  treba da ostanu mat, inače će se skinuti kristalčići..

gagasrce.blogspot.com

KONAČNO SAM USPJELA KUPITI STAN, NAKON 15 DUGIH GODINA, OVO MI JE ZADNJAN NOĆ



Nakon dugih 15 godina, provedenih kao podstanar, konačno sam skupila dovoljno novca i kupila sebi stan, kakav želim već dugo. Ovo mi je zadnja noć u starom, iznajmljenom stanu.



Skoro sve je spakovano i prenijeto u moj novi stan. Ali ono od čega nisam željela da se odvojim ostaje ovde.

Ne mogu da ponesem prekidač koji je On zamjenio kada je stari pregorio jer sam u isto vrijeme uključila svijetlo u kupatilu, bojler i veš mašinu.

Ne mogu da ponesem crijevo od usisivača koje je On zalijepio.



Ne mogu da ponesem fleku od ulja iznad šporeta koja nastala kada mi je On prvi put spremao ručak i koju ni jedno krečenje nije moglo da sakrije.

Ne mogu da ponesem krevet za jedno u kom smo godinama spavali zajedno i koji nam nikad nije bio tijesan.

Sutra kada izađem odavde ništa više neću imati što me vezuje za njega. A, ipak, mislim da ga nikad neću moći zaboraviti, jednostavno nikada...

ezabava.ovh

OŽENIO SAM SE BRZO, ZALJUBIO SE, I TO JE BILO TO, I MOGU VAM REĆI DA SAM PRESRETAN, JER...



Ja sam sretan čovjek. Oženio sam se brzo, na prvu loptu. Znao sam da je ona ta. Pogodio sam. Radi kao i ja ali joj nije teško da posle posla zasuče rukave i napravi kiflice, napravi gibanicu, tulumbe, princes krofne, vanilice.



Često ustane u 5.30h ujutru da mi pripremi palačinke ili ispeče neke integralne stvari u rerni koje volim, pa tek onda ide na posao.

Pošto radim do 17h na posao svakog dana nosim i verujte mi nimalo ne zavidim kolegama koji u pauzi idu da kupuju ručak.

Kuća nam blista koliko je čista. Ni na šta je ne tjeram već ona sama kaže: znam kako se ponaša prava žena i kako kuća treba da izgleda.



Često i ja njoj pripremim nešto i sretan sam kada vidim njen osmeh.

Mislio sam da ovakve djevojke ne postoje, da to samo može biti u filmovima i nekim bajkama, ali evo, ona ipak postoji, i oženjen sam njome.

Cijenim je i poštujem jako puno. Ne bih je prevario ni za šta na svijetu.



Pored kuhinje kao osoba je takva da sam njenoj majci barem 500 puta se zahvalio kako je vaspitala kćerku.

ispovesti.rs

RECEPT ZA LIJEČENJE ŠTITNE ŽLIJEZDE IZ RUSKE NARODNE MEDICINE




Dosta ljudi pati od poremećaja štitne žlezde, gde ona ne proizvodi dovoljno hormona, a uzrok je uglavnom hronična autoimuna upala te žlezde. Posledice ovog stanja, zvanog hipotireoza, mogu se odraziti na zdravlje celokupnog organizma.



Osobama koje pate od hipotireoze, ruska narodna medicinapreporučuje sledeći jednostavan recept.

On sadrži samo dva sastojka koja je vrlo lako nabaviti.

Ruske kapi za hipotireozu – RECEPT:

U proleće, uberite 15 mladih borovih šišarki (veličine od 3-5 cm). Sameljite ih što je moguće sitnije. Prelijte ih s 50 ml kvalitetnevotke ili domaće rakije i ostavite da odstoje u poklopljenoj tegli deset dana. Nakon toga procedite tečnost.


Primena:

Pijte po 5 kapi tri puta dnevno. Kura treba da traje 3 nedelje.

Kako ove kapi utiču na zdravlje:

Poznata su nam lekovita svojstva raznih trava, povrća i voća, međutim i zimzeleno drveće ih takođe ima. Bor se od davnina koristi u narodnoj medicini u lečenju reume i za pročišćavanje disajnih organa, kao i za lečenje kašlja i plućnih oboljenja, pa i hipotireoze.

Bor je jedan od najrasprostranjenijih četinara i svi delovi ovog drveta imaju lekovito dejstvo. Lekovita svojstva bora mogu se koristiti tokom cele godine, a najdelotvorniji je kada se njegovi lekoviti delovi skupljaju tokom proleća.

Postoje mnoge vrste ovog zimzelenog drveta, a od svih vrsta najčešći na našim prostorima su crni i beli bor. Crni bor se može prepoznati po svojim tamnozelenim iglicama i kupastom obliku krošnje. Beli bor ima iglice srebrnkaste boje i koru narandžasto-smeđe boje.



Lekovita svojstva imaju iglice bora, mladi izdanci, mlade šišarke, smola i kora. Iglice se koriste sveže, jer se njihovim sušenjem gubi vitamin C, kojim je ovaj četinar bogat. Malo je poznato da je lekovitost iglica veća i do 80 odsto, ako se iglice izlome na manje delove, nego cela iglica.

Šišarke bora se upotrebljavaju dok su mlade, veličine od 3-5 cm, jer njihovim daljim zrenjem poprimaju drvenasti oblik i gube sva lekovita svojstva. Mlade šišarke sadrže eterična ulja, bogate su vitaminom C, sadrže lekovitu aromatičnu smolu i veliki broj antioksidanasa. Imaju alkalno dejstvo. Sve ovo ih čini odličnim sastojkom ove moćne ruske tinkture za poboljšanje stanja hipotireoze.

srbijadanas.com

05. 04. 2017.

NEVJEROVATNI KREMASTI EKLERI KOJI NESTAJU, A GOTOVI ZA TILI ČAS :)))



Nevjerovatni kremaasti kolačić, Ekleri, koji su gotovi za nekoliko minuta. Brzi i jednostavni kolačići, koje ćete jako brzo zavoljeti. Dobra stvar je u tome da su jako jednsotavne i brze za napraviti. Djeca će naprosto uživati, u ovom kremastom desertiću, a možete ih poslužiti i gostima. Zašto da ne!



Sastojci za tijesto:

200ml vode

100 ml ulja

6 punih kašika oštrog brašna

3-4 jaja


Priprema:

Brašno zakuhati u vreloj vdi i ulju, u mlako dodati jedno po jedno jaje. Istisnuti na pek papir špricom duguljaste oblike.

Peći ih na 200 stepeni oko pola sata. Kada ih ispečete, sijecite ih sve na pola, a zatim dodajte fil i spojite ih, i vaše EKLERI su gotove.



Fil:

600 ml mleka

2 pudinga od čokolade

100 grama šećera


Priprema:

U ohladjeno umiksati 100 grama margarina i kašiku,dvije umućene slatke pavlake. Po želji se preko fila od čokolade može dodati umućena slatka pavlaka.




shamburov.ru

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design