23. 04. 2017.

LAN I VODA ČINE ČUDO ZA 12 DANA - KADA BI ŽENE ZNALE ŠTA SVE MOŽE, UVIJEK BI GA KORISTILE!



Lan ivoda su nevjerovatnak ombinacija, te kada bi je redovno konzumirali, a naročito žene, napravili bi nevjerovatan pomak, što se tiče zdravlja, a također i opšte ljepote tijela i kože.


Ova kombinacija, rješava probleme, čak kod 7 problema kože.

Ukoliko imate probleme sa borama, ova kura od 12 dana, uradit će nevjerovatnu stvar s vašom kožom.

Tajna je u lanenom sjemenu, koje svojim ljekovitim svojstvima doprinosi poboljšanju vašeg potkožnog tkiva, podmlađuje masne ćelije i vraća mladalački izgled u predjelu oko obraza, naročito u senzitivnim dijelovima kože oko očiju, gdje je koža najtanja i naravno sklona boranju.


Stavite kašiku lanenog sjemena u činiju i prelijte ga trećinom šolje ključale vode, mućkajte nekoliko minuta i zatim prekrijte salvetom i ostavite da odstoji do večeri.

Iscijedite mješavinu iste večeri. Koristite gelastu vodenu masu u kojoj ste laneno sjeme ostavili.

Nanesite rastvor lanenog sjemena na očišćeno lice i vrat pomoću štapića za uši. Rastvor slobodno možete staviti i oko očiju, a ako ode i u oči, nema potrebe za brigu.


Kada se maska osuši na vašem licu, ponovo namažite. Ovu proceduru ponovite pet puta.

Efekti maske od lanenog sjemena:


– Podiže crte lica, tonira i zateže kožu

– Umanjuje široke pore


– Hidrira kožu

– Služi i kao piling za kožu

– Smanjuje višak sebuma na masnoj koži

– Pomaže sprečavanju formiranja akni i uklanjanju bubuljica sa lica


– Usporava stvaranje bora i eliminiše stvaranje tankih linija na licu jer ima svojstva koja intenzivno usporavaju starenje

uspesnazena.rs

RECEPT ZA DOMAĆE KNEDLICE SA ČOKOLADOM I ŠLJIVAMA



Savršene i slatke knedlice od čokolade.Iako postoji ukusni i domaći recept od šljiva,pored onog sa krompirom ovo je takođe ukusan i fin recept. Odličan desertić za svaku prigodu, koji će vas oduševiti svojim jedinstvenim okusom i izgledom.



SASTOJCI:

125 ml mlijeka

125 ml vode

prstohvat soli

50 gr margarina


100 gr brašna

100 gr pšeničnog griza

1 jaje

mliječna čokolada ili šljive




PRIPREMA:

Na ringli u šerpici kuhati dok ne provri vodu,mlijeko,margarin i s,a zatim u kupiće dodati brašno i griz. Sve izmiješati i skloniti sa vatre. Ohladiti i dodati jaje pa sve izmiješati ručno. Pobrašnite ravnu površinu i urolajte u veknu.Kidati dio po dio i praviti knedle (loptice). U knedlu staviti kockicu čokolade,šljivu ili kockicu eurobloka.



Knedle redati u prokuhalu (kipuću) vodu i kuhati sve dok ne isplivaju. Pripremite prezlu na ulju i pržite ih blago dok ne porumee,a zatim dodati 2 kašike šećera,pa knedle vaditi i ubaciti ih u prezlu koja vam je čitavo vrijeme na ringli. Od ove količine sastojaka dobit ćete do 14 knedli,a naravno ukoliko želite veći broj vi povećajte količinu mjere.



receptizapet.blogspot.ba

BILO MI JE TEK 8 GODINA, KADA JE OTAC VARAO MAJKU SA KOMŠINICOM, MAJKA JE BILA LAVICA I BORILA SE, SJEĆAM SE...



Bilo mi je samo 8 godina, kada smo saznali kako otac vara majku, sa prvom komšinicom. Upravo ta komšinica je bila čest gost naše kuće, a da i nismo znali šta se dešava iza leđa.


Međutim, majka se borila kao lavica, nie odustajala.

Sjećam se te situacije, kao da je bilo jučer, njene tuge, straha, boli, nevjericce, sve je to bila jedna velika trauma za mene.


Na svu sreću, prošlo je, ostali smo svi zajedno, majka se izborila za svoj brak, nije dala da sve to propadne i nestane preko noći. NE PONOVILO SE!


Danas, nakon 20 godina mogu reci da je doslo do razvoda mojih roditelja sva ta bol, patnja i strah bi trajale 20 god a ne tih 365 dana.


Prema tome zene borite se za svoju porodicu!

ispovesti.rs

DIJELE VAS SAMO DVIJE KAŠIČICE DNEVNO OD SAVRŠENO TANKOG STRUKA BEZ MASNIH NASLAGA



Ovaj sirup će vam pomoći, ukoliko imate problema sa kojim kilogramom viška. Pomoću njega ćete smanjiti obim vašeg struka, viška vode u organizmu, te znatno poboljšati opće stanje vašg tijela.

Pored svega navedenoga, ovaj napitak, odnosno sirupčić je dobar i za vid.


Za sve to, potrebno vam je samo dvije kašokice dnevno, i vaš struk i salo, će biti kao kod nekog modela s naslvne strane časpoisa.


Zaboravili smo napomenuti i to, da ćete pomoću ovog napitka poboljšati sluh i pamećenje, jer je jedan od glavnih sastojaka hren, koji je bogat vitaminom C, kalijem, vitaminom B1, B6, B2, magnzijem, željezom, fosforom....., a pored toga, hren će ubrzati vaš metabolizam, stimulirat će također razvoj dobrih bakterija u organizmu, te smanjiti umor.



Potrebno vam je:

125 grama svježeg hrena
4 limuna
3 kašike meda
2 kašikice cimeta
2 cm korjena đumbira



Priprema

U blenderu izmiksajte hren i đumbir. Dodajte im iscijeđeni sok limuna i promiješajte u blenderu još tri minute.

Dodajte med i cimet i nastavite miješati dok se sve tobro ne ujedini.


Sirup prelijte u staklenu teglu, i ostavite u hladnoj i tamnoj protoriji.

Jedite po jednu kašiku dva puta dnevno prije obroka ili prije vježbanja.

Konzumirajte ga tri sedmice, pa napravite pauzu nekoliko dana,


Prije nego to počnete sa primjenom ovog sirupa, obavezno se konsultujte sa vašim ljekarom!


brzoukusno.blogspot.com / stvarukusa.rs

Kolač pun oraha i čokolade: Bezimeni desert niko ne zaboravlja


Sastojci za tijesto:
  • 10 bjelanaca
  • 250 gr kristal šećera
  • 220 gr mljevenih oraha
  • 3 male kašičice brašna


Sastojci za čokoladni fil:
  • 200 gr tamne čokolade
  • 250 ml tečne pavlake za šlag
Preliv:
  • 150 gr mliječne čokolade
  • 200 ml tečne pavlake za šlag
  • 1 mala kašičica putera
Priprema:
Prvo napraviti čokoladni fil. Sitno isjeckati čokoladu, ugrijati do vrenja tečnu pavlaku za šlag, preliti preko čokolade i dobro sjediniti, izmiješati da se dobije glatka i sjajna smjesa.
Dobro ohladiti u frižideru oko 3 – 4 sata. Bjelanca miksirati dok se ne dobije srednje čvrsta pijena pa polako dodavati šećer uz stalno miksiranje.
Kada se dobo miksira samo lagano umiješati mljevene orahe i brašno. Sipati smjesu u veliku tepsiju od rerne u koju je stavljen papir za pečenje.


Peći tijesto oko 20 – 25 min dok lako ne porumeni po površini. Pečeno tijesto ohladiti pa ga presjeći na tri jednaka djela kraćom stranom (dobiju se tri kore).
Ohlađenu čokoladu izmiksirati pjenasto i podjeliti na dva dijela. Prvu koru premazati polovinom fila, staviti drugu koru, premazati drugom polovinom fila, staviti treću koru. Nafilovan kolač staviti u frižider na dva – tri sata.
U međuvremenu otopiti čokoladu u tečnoj pavlaci, dodati kašiku putera, dobro izmiješati pa ostaviti na stranu da se preliv ohladi. Tečnim prelivom prelijte ohlađen kolač pa ga vratiti u frižider da preliv očvrsne, najbolje preko noći.
Sljedeći dan kolač sjeći na kocke i posluživati.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design